03.11.2010.

Ala je lep ovaj svet

Cika Jova Zmaj pojavio se na Sajmu knjiga u novom ruhu.

Kreativni centar je upravo predstavio knjigu Ala je lep ovaj svet. To je dinamicni skup 4 ilustratora (Boris Kuzmanovic, Maja Veselinovic, Milica Stevanovic i Dusan Pavlic) i 3 homemade cirilice (Sanader Sans Predraga Sanadera, Milena Pavlovic Barili Ivane Aleksov i Aram moje ponosne malenkosti). Hrpe sarenog materijala Olivera Batajic Sretenovic je upakovala u knjigu koja sveze odstampana mirise pred nama.

Na oko 150 strana pronaci cete kolekciju pesama koje su vam verovatno urezane u DNK, a srescete se i sa nekim koje ce vam biti novo otkrice. Podetinjicete od srece.Ono sto izdvaja ovu knjigu iz mora drugih je posebna graficka pismenost, trud, ljubav i vreme izdvojeno da nam prirede knjigu koju dozivljavamo kao poklon. To je u Kreativnom centru standardni pristup i iako od njih ne ocekujem nista manje uvek se iznova silno odusevim.Od ove naredne ilustracije sad mi se jedu perece i jagode...

zmaj kreativni centarDivna pesma, carobna baka i predivna biljka koju cemo zvati zova. Mozda moj omiljeni detalj u celoj knjizi... A klinci, nekako potsecaju na Idu Ciric... Ma, kompletna divota!

zmaj kreativni centar

Kakav odnos boje pozadine i ridjih macaka i kakva neverovatna atmosfera u mraku!

zmaj kreativni centar

Hvala Kreativnom centru na ustupljenim ilustracijama. Pritom, ovo je samo jedna desetina onoga sto vas ceka u knjizi. Kupite je za sebe ili nekoga dragog.

Cika Jova Zmaj je apsolutni evergreen!

..................................................

4 коментара:

  1. Bas me obradovala ova vijest! Odrasla sam na pjesmama cika Jove Zmaja :)

    ОдговориИзбриши
  2. Kakva magična knjiga! Imamo još uvek moju žutu, ali i ovu kupujemo! Hvala J ♥

    ОдговориИзбриши
  3. hahha a kad sam videla tu malu ptichicu na previewu izgledalo mi kao da ce biti priche o twitteru #geek

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails