13.11.2010.

Yummy Rose

Cvece kao hrana za mene ima neki neobican prociscujuc efekat. Kada sam u Japanu zainteresovano pitala Irenu: Kakav je taj caj od lotosa, a onda mi odgovorila - Kao da pijes tonik za lice. U najboljem mogucem smislu, of kors. Cisto, mirisljavo, meko, carobno.

Da li ste probali DZEM OD RUZINIH LATICA? Cudesno skripav i savrseno sladak. Dan cini magicnim, bafer za stres, iluzija zivota na dvoru. Recept OVDE.
rose petal jam

KROFNICE SA RATLUKOM OD RUZE. Vrlo je moguce da ne moze bolje od ovoga kada vas strefi neki nezadrzivi nezdravi krejving. Jos ako je ratluk tog jutra napravljen na Bombondzijinom mermernom stolu... Recept OVDE.


Osnova svih osnova - RUZINA VODA. Divna za lice, mljac za dodavanje slatkisima. Jednom sam pisala o onom premirisnom fensi grizu sa ruzinom vodom, eto ideje. Ako vam neko donese iz Italije, Francuske, Tunisa, good for you, ako nema druge, evo kako mozete da je priredite doma. Treba vam destilovana voda i latice ruze, a kako se lako pravi procitajte OVDE.


I za kraj, nesto sto sam jela samo jednom i taj mi je gastronomski trenutak ostao u sanovitom secanju, kao prodavnica slatkisa u Becu za vreme Bozica 1990. Dakle, USECERENE LATICE RUZE. Trebace vam latice neprskane ruze, jedno belance i 25 g belog kristal secera. Citav proces pronadjite OVDE.

4 коментара:

  1. Ja sam se uvek plasila jedenja cveca. Kada sam bila u vrticu cula sam vaspitacice da pricaju o pravljanju dzema od maslacka... Od tad to traje... :)))
    Ali su fotosi to die!

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails