16.11.2010.

Menos es MásZanemaricemo da je ovo Koka-Kolin proizvod. Zanemaricemo da je to nekakav koncentrat, sirup vestak. I sve to zato sto je ovo pakovanje TOLIKO slatko, a ilustracije prava milina.

Domisljati konsultanti koji operisu pod imenom Saffron okrenuli su jos jednu industrijsku bezlicnost u vrcavu razdraganost. Ime znaci Manje je vise. Respect Mies van der Rohe-u, ali biram verziju Miltona Glejzera koja kaze: Manje nije nuzno vise.

Od koncentrovane tekucine koja se nalazi u bocici dobicete do dva lira soka. Zato je manje vise. Domisljato. Respect.Uz to pricaju kako zauzima manje mesta, kosta manje i zagadjuje manje. Prosto zato sto se za proizvodnju male flase potrosi manje plastike. Sve jednostavno i direktno, ocigledno i gotovo drsko.

I print kampanja kaze Manje automobila, vise bicikala. Kazem vam, opasni su. Kao Mad Men.A ilustracije, ah ilustracije... Andrew Bannecker je po-ki-da-o. A sigurno je imao i sjajnog art direktora koji ga je vodio besprekorno jer su upravo ove ilustracije moji favoriti u citavom njegovom portfoliju.

Tako je kljucni detalj carobni levak okrenut naopako. On od novcica pravi ustedjevinu, od klice zelenu planetu...saffron andrew bannecker menos es mas... od komarca magarca (to jest od ptice slona). Izmedju kapi i kameleona pokusavam da nadjem vezu... Ma, whadahell, slatko je i to mi je dovoljno.

*********************************

1 коментар:

Related Posts with Thumbnails