8. 7. 2010.

Jules Verne Series



Ilustrator Jim Tierney i izdavacka kuca Faceout Books s razlogom su ponosni na ediciju koja se sastoji od cetiri knjige Zila Verna.

Don't judge to book by its cover je jedna od onih izreka koja mi nikada nije pila vodu, a ova edicija je konkretan primer koji potrkepljuje moje neslaganje, pokrivajuci makar i samo bukvalni aspekt. Stvarno se uvek dodje na to da sve ima adekvatno pakovanje. I knjige, i hrana, pa i - ljudi.



Razmisljanje outside the box tamo gde je bilo produkcionog prostora i volje sa obe, dizajnerske i izdavacke strane, ukombinovano sa secanjem na detinje odusevljenje avanturama, dalo je ove korice koje ne ogranicavaju mastu nego je rasplamsavaju. Omoti nisu previse opisni i ne namecu viziju ilustratora. Stavise, promena korice koja se desava kada se skine dust cover cini da se trostruko vise usplahirimo pred zatvorenom knjigom koja u puca od tihih cudesa stisnutih medju koricama.




Fontovi zvanicno potpisani na web strani izdavaca, Hand Drawn, Memphis and Bodoni for flaps.




Neocekivani talasi, plasticno providno-neprovidno, pa sat i lansiranje.





Meka papirna obujmica i tvrda korica mogle su i dramaticnije da se razlikuju, da nas vise iznenade i prirede neki ludi obrt, ali cini mi se da je ovo fina mera da pokrene, a da ne namece previse naracije na samom pakovanju. Razmrdava vijuge i navodi da se zaljubite i kupite novo izdanje iako je vas stari Zil Vern na polici u sasvim solidnom stanju. Ne vidim ih na Amazonu inace bih upravo kliknula na add to cart.



Kome se opet cita Zil Vern neka digne dva prsta!

Me, me, me!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2 коментара:

Related Posts with Thumbnails