4. 10. 2011.

Iris Hantverk



Iris Hantverk je svedska organizacija koja od 1903. uposljava slepe i slabovide osobe omogucujuci im da, praveci male kucne proizvode kao sto su cetke po kojima su posebno poznati, samostalno zaradjuju.





Emma Fexeus, na cijem sam blogu i saznala za njih, poziva nas da kupujemo njihove proizvode i tako im pomognemo da opstanu jer im je svedska Vlada ukinula dotacije, pa od sada moraju u potpunosti da se izbore za svoj poslovni opstanak.






Sada ih je jos lakse voleti jer im je prezentacija, koliko cujem od Eme, lepsa nego ikad. Izasao je njihov novi katalog proizvoda koji je styled by Cia Wedin, shot by Anna Kern and designed by Anna Larsson.






2 коментара:

  1. Baš fini post, upotrebni svakodnevi predmeti, elegantan katalog, nordijska jednostavnost i koristna svrha...ali ne mogu, da verujem, da je država (Švedska!) ukinila dotacije skupini ljudi, koji imaju posebne potrebe u životu...istina je, da je to i poticaj i usti dah i izenačenje svih ljudi sposobnih za rad ali neko koji ne vidi, mnogo teže prelazi preko nekih teškoča, koje mi niti ne zapazimo...mah (?) ni Švedska nije više Švedska

    ОдговориИзбриши
  2. da, i meni je to sa odustajanjem drzave najjaci utisak u ovoj prici. volela bih da znam vise o celoj toj stvari, bas mi je neobicno. volela bih da saznam da im ide toliko dobro da su neka svodjenja racuna i pretresanje papira pokazala da im pomoc drzave nije potrebna. da mogu sami. mada, cisto sumnjam...

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails