27. 9. 2010.

IKEA Smörgåsbord



Pravi svedski sto. IKEA FOOD Smörgåsbord.

Upakovani u Stockholm Design Labu, mene opako mame starim dobrim Ikea dizajnom. Drze se ovog specijalno projektovanog fonta koji lici na Futuru, nisu presli na Verdanu.

Krecemo od jabukovog sirceta pa se samosluzimo dalje...

ikea food

Koliko sam uspela da istrazim, ovo levo je sok od zove, a god knows koliko ja volim sok od zove... ovo drugo je sok od necega sto se na engleskom zove lingonberry, a meni deluje kao brusnica ili sipak... Cista etiketa, naziv i poneki predivni baloncic... ikea food i 500ml. Saznali ste sve, sta ima dalje da se zatrpava.



ikea food

Pa testenine u obliku glave jelena...

ikea food

... medium roast coffee i cokolada.

ikea food

Obicna, mlecna.



Ono sto je poslednjih par dana aktuelno i ceo net trubi o tome je knjiga Hembakat är Bäst sto znaci Homemade is Best. Evelina Bratell stilizovala, Karl Cleiner fotografisao. Izgleda da se dobija u IKEA radnjama. Drpite mi jednu ako imate neku u komsiluku. Jovana, ovo vazi za tebe ;)



Meni omiljena naslovna, a u brosuri je apparently 30 tradicinalnih svedskih recepata razlozeno na sastojke slozene u sasvim prociscene kompozicije nalik pustinjskim pejzazima. Ja bih tu nesto malko drugacije, ali volim ove boje i teksture, modle i grid...



... i razvaljani zeleni marcipan i jestivi rozi cvetic, i tako dalje...





Last but not least, i nevezano za hranu (unless you're Chinese), aktuelna engleska reklama, sa mackama snimljenim kako se jedno vece setaju po radnji. Ma koliko slatko to bilo, sad vam je jasno zasto izlozeni komadi nisu na prodaju :) Salim se, lepa je reklama, docaravanje doma pozivanjem na fluffy coziness kod mene uvek pali, a scene sa mackicama i lampicama su mi narocito carobne.



pics and info via NotCot, GrubStreet & SDL

...........................................................................

30.09.2010. update
today&tomorrow dao nam je objasnjenje i prosirenje saznanja o knjizi Domace je najbolje. Knjiga ima citavih 140 strana sa 30 klasicnih svedskih baking recepata predstavljenih fotkom sastojaka i fotkom gotovog kolaca. Svedjani Forsman&Bodenfors
bili su inspirisani visokom modom i japanskim minimalizmom. Na njihovom sajtu mozete pronaci sve strane knjige, a posto se mogu downloadovati i u velikoj rezoluciji cini mi se da mi se smesi mahnito menjanje kolacastih desktopa svako malo. Za kraj, potsecanje na onaj zeleni marcipan i rozi jestivi cvet. Finalni proizvod:



...........................................................................

2.11.2010. update



3 коментара:

  1. IKEA je majstor jednostavnosti... I ja baš pisala o Homemade is best prošle nedelje (ne znam ima li neko ko nije?), i sad mi je ovaj tvoj FOOD report baš dobro legao :)

    ОдговориИзбриши
  2. Lingon jeste brusnica, neka švedska sorta. :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails