20. 9. 2010.

Affogato Appeal

affogato

Ovog leta sam se potsetila necega sto je bila moja svakodnevica kada je 92-ka bila u Domu Omladine a u prizemlju bio Living Room kafe. Affogato!

Wiki kaze: An affogato (Italian, "drowned") is a coffee-based beverage or dessert. It usually takes the form of a scoop of vanilla gelato or ice cream topped with a shot of hot espresso.

Posle tih Living Room sladoled kafa pre nekih osam godina, affogato nisam nasla u Beogradu. Prosto se ovog leta spontano desilo da sam kuglu stracciatelle prelila makijatom i upitala se da li ja ne gledam karte pica dovoljno pomno ili affogato u Beogradu zaista ne sluze. Javite ako negde sluze ovu carolijicu.

affogato

pics via SundaySuppers

7 коментара:

  1. Letos sam svratila na sladoled u jedan od lokala kada krenes od Ruskog cara ka Obilicevom vencu i sa desne strane desili su se ti savrseni sladoledi. I dizajnirani, i ukusni, a bogme imali su i bas to o cemu pricas.
    (Naravno, odustala sam od sladoleda i uzela sladoled kafu.)
    Pokusavam da se sada setim imena, ne ide mi bas. Iznutra je svetlo, cak malo da vuku ka nekom rokoko stilu (ili je mene podsetilo na to).

    ОдговориИзбриши
  2. A, da. Malopre sam ti poslala mail preko sajta pa baci pogled. :)

    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  3. oooo, taj kafe, to bi mogla biti Opera... u stvari, kazes od ruskog cara ka obilicevom sa DESNE strane... ici cu od vrata do vrata i "izvinite..."

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман28.9.10. 23:13

    ja za afogato, nikad čula.
    kad, večeras mi tata preko telefona kaže, poslao sestru po afogato u Delta City. e, svašta...
    sestra pratila instrukcije i shvatila da je to u Costi,a u Costi je samo belo pogledali i dali joj makijato.
    tata, opet, tvrdi da je to 100% bio afogato. on blogove ne čita, u Italiji bio na maturi...dakle, ne bi trebalo da ga je izmislio. kaže, bilo divno iskustvo, sladoled nesladak, savršen.
    elem, javiću se kad rezrešimo misteriju deltasitijevskog afogata.
    Jasmina Jokić

    ОдговориИзбриши
  5. ovo je genijalno. zeljno iscekujem nastavak.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман30.9.10. 19:48

    Costa Caffe. ipak su oni. već sam dvaput uzimala i svaki put se radnik-ca malo zabaguje kad tražim, onda iza pulta krene neko domunđavanje: "..spreso...sladoledom...kucaj posebno..."
    u varijanti za poneti ne izgleda bog zna kako, (šta ćeš, htela sam da bude ko na slici:))sladoled se odmah istopi i zbućka s kafom, ali fino je.

    nego kad smo kod sladoleda, ja sam letos u restoranu Vodnjanka (pogodi gde) jela sladoled preliven maslinovim uljem i bio je neočekivano dobar. naravno, sam sladoled je bio odličan, onaj bogat jednostavan sladoledni ukus, nije ni vanila, ni jaje, ni mleko nego sladoled od svega toga, pa onda ono ulje...uf!

    Jasmina

    ОдговориИзбриши
  7. hvala na istrazivackom radu ;) moracu da testiram iako volim da zaobilazim lance. sladoled sa maslinovim u vodnjanu - eto nama jos jednog razloga da se vratimo u istru!

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails