14. 11. 2011.

Young Serbia

Slika koju o sebi saljemo jedni drugima pa onda i van granica sve je artikulisanija, smislenija, pitomo i promisljeno angazovana, graficki pismena.


Danas, tri videa koji su se sakupili oko mene u poslednje vreme i ostali da mi zuje u glavi kao bees in the jam jar.










Prvi i najnoviji, promo filmic koji je Turisticka organizacija Srbije priredila, pretpostavljam, za sajamske nastupe i slicne zgode. Lepe scene, fini neki obicni ljudi, vina i riba, sudzuci i prsute. Pa maline i pecurke, sljive i rakije, i sirevi, sirevi, sirevi. M.LJ.A.C. Svaki kadar fino odmeren, svetlo kao da smo popodnevnom raju. Melts my heart.





Produkcija Sense, potpis cele ekipe pronadjite na vimeu.


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~




Onda, drugi. Valjda zbog tog idilicnog trenutka sa prijatno toplim suncevim zracima, setim se necega sto mi je Shpira nedavno poslao. Svet je lep:






Lovely slova baskare se i uzivaju, sva na okupu i mnogo im je fino. Do sada nevidjeno, Audrey, Grace i Sofia u istom kadru. ;}



~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~




I treci, speaking of homemade letters. Hor Viva Vox koji je prvi kod nas uplivao u moderno horkestriranje. A capella i beat boxing, popularne numere u aranzmanu za hor. Jednostavan straightforward mladalacki polet, neuobicajen i vredan paznje prepoznao se i prepleo sa Igorom Orsolicem, a iz tog susreta izrasli su ovi svezi i snazni visualsi za njihov predstojeci koncert.





Ako pratite MisoMiss, videli ste sneak peek, kaligrafske skice svuda po podu. Sada je pred vama final, plakat i reklama. Kaligrafijin savremeni zivot.


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


Eto, to je mali presek naseg aktuelnog emitovanja.
Jedni drugima pricamo ko smo, pa onda saljemo dalje, preko granica.
Najzad snazno i suncano, duh i dusa, znanje i svezina.
Ovome je vec lepo pripadati.


9 коментара:

  1. "Ovome je vec lepo pripadati." --jeste, za promenu... Pozdrav sa juga Italije :*

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман14.11.11. 15:06

    vau, koji video. zbilja je promocija, dobije čovjek želju odmah se katapultirati u svaki od prikazanih krajeva. ona scena s gaženjem grožđa i miješanjem ajvara mi je naj naj. i ona sa sirevima. i medom. hehe.

    ОдговориИзбриши
  3. Pet minutni pljesak za kameru!!! Očarana sam nad prikazom "berbi", dok me konačni rezultat bajke, kulinarični stajling, ostavlja hladnom. Oborili su me sa mješevinom bajne prirode in etnološko gastronomske baštine...

    ОдговориИзбриши
  4. @la guillotine
    eto. poljupci juznoj italiji :*

    @e-sidora
    ja sam popadala na sireve. mmmmmmljac.

    @matilda
    jeste, i meni je finale maaah...

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo je stvarno divno! Poslednji komentar ti je savrsen :D Med je najlepsi deo, ako se ja pitam. I u filmu i uopste, hihi ;). Svaka cast za tim!
    (Ali se pitam da li sam ja jedini baksuz koji je primetio pepeljaru sa opuscima cigareta na bozanstvenoj trpezi? Mislim, sta ce to tu? Slucajno ili je fora? Ispadam sitnicava,ali poslednji kadar je tako savrsen, minus pepeljara :) )

    ОдговориИзбриши
  6. pa jesmo posebni po tome sto je na javnim mestima i dalje dozvoljeno pusenje, zar ne? moje ocajanje drugom radovanje ;D

    ОдговориИзбриши
  7. hehe, pa da, u pravu si, i to moze da bude privlacna stvar za turiste ;D

    ОдговориИзбриши
  8. Moram da se ispravim: nije u pitanju pepeljara, pre ce biti da je onaj garnirung za ribu, persun mi je delovao kao pepeo a kriske limuna kao pikavci :D
    uuuuuups! Izvinjavam se! Sad je spot samo savrsen, bez ikakvih minusa :D

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails