10. 11. 2011.

Dana Tanamachi



Dana Tanamachi je mlada dama koja zivi u Bruklinu i radi kod Louise Fili. Tamo je, na mestu dizajnera, zamenila Dzesiku Hish.

Ove godine je uletela medju Young Guns, najbolje mlade graficke stvaraoce ispod 30 godina, po izboru americkog Ard Directors Club-a.






Njena specijalnost i ono po cemu je posebno poznata su slavne slovne kompozicije kredom na tabli. Da znate, ona je original, svi drugi pomahnitali followeri su - followeri. Originale cete uvek prepoznati po tome sto su oslonac sebi i sto od sebe uvek traze naredni korak. Tako njen stil evoluira od komada do komada, od narudzbine do narudzbine.

Krenulo je slatko i naivno, a onda je raslo i razvijalo se do najnovijih radova koji su takodje, sigurna sam, jos jedna medjustanica na njenom grafickom putu.












Time lapse-ovi su takodje precious, obozavam pomocne linije, uglove, spartanja, brisanja i ubrzana susenja table... sve.











Izgleda da gospodja Fili majstorski bira saradnike i dalje ih gradi u pravu dizajnersku elitu. Zahvaljujuci svom posebnom i prepoznatljivom stilu koji se zasniva na slovnim eksperimentima, i Dana je kao i Dzesika postala prava mala zvezda u nasem malom tipografskom univerzumu. Njih dve ozbiljno surfuju i dobrano boostuju talas kakav tipografija do sada nije videla. Master studije iz oblasti projektovanja tipografskih pisama sirom sveta koje su pre nekoliko godina brojale samo par studenata sada ih imaju po par desetina. Ovo je dobro vreme za nas iz branse, a Dana uvek zgodan primer da se mladji namame u tematiku.

6 коментара:

Related Posts with Thumbnails