02.11.2008.

Claire's TheorySLUCAJNO SAM nabasala ne-secam-se-vise-kojim-putanjama na Claire Nereim. Ne znam sta me je sve iznenadilo u njenom radu, ne znam ni odakle da pocnem da nabrajam... Zapravo mi je zazvucala kao da je iz Evrope, kad ono - rodjena u Cikagu, zivi u San Fran-u! Potpuno cisti slova, razgradjuje ih, na meni blizak nacin transponuje prirodu u rad tako da rezultati deluju kao ozbiljna naucna studija. Ili ilustracije iz prirucnika o filozofiji, umetnosti i prirodnim naukama zajedno. Divno.

Izdvajam Stymie Minuscule plakat koji je radila u saradnji sa Julie Cloutier i koji prikazuje samo slab serife kurenta. Evo moje brze rekonstrukcije, da biste bar delom uzivali u ovome kao ja i ako niste iz struke.Evo i nekih strana iz njenog diiiiiivnog kalendara, kog je casopis Print proglasio za regionalnog pobednika 2008. Tako je nekako nenametljiv, prociscen sa pravom merom i neobicno otvoren za koriscenje......................................................................................................
I BUMPED INTO Claire Nereim's work following who-knows-which-paths. I cannot begin putting down what surprised me the most in her work... It sounded like she's from Europe and in fact she's born in Chicago and living in San Fran! She deconstructs letters so the final product looks like some kind of serious scientific study or an illustration to a compendium on philosophy, art and sciences all together. Lovely.

My favorite pick is a poster named Stymie Minuscule, Claire's collaboration with Julie Cloutier, consisted of lower case slab serifs solely. I made this quick reconstruction to help my dear non-designer visitors to enjoy this work like I enjoy it.

And here are a few pages from her adorable calendar, Print Magazine's 2008 Regional Design Annual winner. It is so refined and surprisingly open for customizing.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails