24. 2. 2010.

Restaurant Review: CAMPO DE FIORI



ABOUT:
Posle preslatkog unutrasnjeg dvoristanceta u Dubrovackoj ulici u Zemunu u kome je bio sigurno ususkan, prvi Campo de Fiori je pre par godina odsetao nesto dalje niz Glavnu i zamakao ka Nikolajevoj crkvi, u Njegosevu.



SERVICE:Ono sto odredjuje restoran je hrana i atmosfera koju cine dizajn i - ljudi koji u restoranu rade. I ako nesto od tih elemenata zaskripi, srca na kraju mog review-a se tope. Premesteni Campo de Fiori mi je posle malo batrganja ipak prirastao za srce, a i onaj u gradu je jednako dobar, i cini mi se da uspehu ovog mini lanca trattoria u mnogome doprinose dobro odabrani ljudi, kako kuvari, pizza majstori, tako i oni sa kojima cete biti u direktnom kontaktu. Vedri, prijatni i rastereceni, prisustvovala sam nekim neugodnim scenama u kojima su razjarene musterije prosipale na njih sav svoj bezrazlozni bes, a oni stojicki izdrzavali. People, krenite na vreme u restoran i budite svesni vremena koje ce biti potrebno za spremanje jela koje planirate da narucite. Party of 6 i mnostvo razlicitih jela prosto zahtevaju znatno vise vremena za pripremiti nego, na primer, margarita s rukolom.



DESIGN:
Jednostavni klasik trattoria dizajn stampanih stvari. Tamno zelena, poneki diskretni starinski ukras, fin citak serifni font i bledi oker tonovi smiruju rustican enterijer. Dizajn je ovde daleko od fokalne tacke, dominantan je neki homy feel u kome je fin, pregledan jelovnik sve sto vam treba kad ste gladni.



FOOD:To je dakle ta Margherita con rucola e parmiggiano.



U trenu plane tanjusni prhki list testa sa pravom kolicinom stuffinga. Tezak metalni trozubac bice vase oruzje za napasti ovu lepoticu i uz njega jedan klasik tramontina nozic sa drvenom drskom. Za prvi dolazak preporucujem specijalitet kuce - picu Campo de Fiori, koja je njihova ponosna kombinacija i podrazumeva cetvrtine sledecih: Boscaiola (slanina, pečurke, grašak, pavlaka, mocarela), Margherita con Rucola e Parmiggiano, Ortolana (tikvice, paradajz, paprika, plavi patlidžan, mocarela), Spinaci e Gorgonzola. Boskajolu mozete traziti i bez slanine, if you wish. Opet, be nice, say please.



OVERALL:
Solo na kvik bajt, porodicno na tri pizze za cetvoro combo share, sa drugaricom na bla-bla turu, bice vam jednostavno, brbljivo i fino.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
(10/10)

CAMPO DE FIORI
Zemun, Njegoševa 35, 31.69.006
Grad, Skadarska 11, 324.29.40


.............................................................................................

2 коментара:

Related Posts with Thumbnails