29.12.2009.

Artists&Models
Obozavam stare komedije, mjuzikle, romantike i tako to. U ludom punom koloru. Panavision. Vistavision. Pa uvodne spice, slova u njima, pa kostimi, frizure i sminka. Humor, ostar i pametan, pa tu i tamo presmesno predramljeno. Obozavam.

B92 nas za pocetak nove godine casti filmom Artists and Models iz '55. Glavne uloge, legendarni komedijasko smekerski duo - Dean Martin i Jerry Lewis. Kod nas preveli - Artisti i modeli. Artisti! Ha! Kaze moj tata da su u Beogradu bili redovi ispred bioskopskih biletarnica kada se davao ovaj film.

Na IMDb zaplet u prvoj recenici krece ovako: Rick Todd uses the dreams of his roommate Eugene as the basis fir a successful comic book, a neki user review kaze na pocetku: Very funny, if you can stand Jerry Lewis. To vam je to. Pa odlucite. Mene to radi na nivou deteta od 9 godina. Prepustim se kao Zimskom bioskopu.

Evo par frejmova, bicete hooked, kao ja.I za kraj, pocetak filma, ako vas ne rade zamrznute slike, mrdajuce ce vas ocarati. Mene su dobili kod sneznih vrhova i kod ogromnog V iz vistaVision koje mi se unosi u facu.Dakle, Artisti i modeli, 1. januar 2010. • B92 • 14.00
Plus, Holivud ili propast, 2. januar 2010
. • B92 • 14.00
Be there or be square

2 коментара:

  1. Sto se tice uvodnih spica, ovde je sortiran ogroman broj, pocev od 1920! Na zalost, ne u velikom broju sto se tice jace rezolucije ali opet...Toliko magije na jednom mestu!

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails