11.09.2008.

It is a BIRD? Is it a SNALE? Is it a WHALE?PRE NEKI DAN desilo mi se jedno neocekivano devojacko vece. I bilo je lovely. Na stolu su nas sacekali mnogo lepi flajeri za neko muzicko dogadjanje. Crno beli, sa nekom kristalnom planinom u sredini, nesto nalik Apaku. I onda sam ih napala svojom multikolornom hemijskicom koja ide svuda sa mnom za slucaj da naleti ovakva prilika i evo sta je nastalo u polumraku. Ptica, puz i kit. Kamo srece da ih imam jos.

Onda me je sve ovo zajedno podsetilo na legendarni tekstil Svena Markeliusa, svedskog arhitektu koji je '52. dizajnirao a u saradnji sa fabrikom tekstila Ljungbergs i izveo Pitagoru, cudeso koje stoji cak i u zgradi UN u Njujorku............................................................................................................................
SOME DAYS AGO
an unexpected girls night out occured. And it was lovely. There were some rather nice flyers on the table announcing some kind of a concert. Black and white, with some kind of a crystal mountain there in the middle, looking like Apak's work. And then I attacked with a multicolored pen I always carry around in the bag for such occasions, and here's what I made there in the semi dark.

And then it all reminded me of the fabulous legendary Sven Markelius' textile Pythagoras. This Swedish architect designed it in 1952 and
Ljungbergs made it real. It even stands tall in the UN building in NYC.

1 коментар:

  1. hej jano. to sam ja. kata. iz aninog spota tek je dvanest sati. nasla sam te na flikeru. pa tim tragom stigla dovde. i imam sta da vidim. volis moje flajere. i jos si ih ukrasila. uzivancija. steta sto su male slike. volela bih da imam.

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails