9. 8. 2012.

Rethinking

Štedim vas prevelikih tema u ove vruće dane, ali ako mene pitate, sada, posle mora, mozak šljaka punom parom i mogla bih da vas zasipam krucijalno edukativnim materijalima bez prestanka.

Posle poprilične pauze, ovo je drugi post na temu Rethink. Samo malo da vam raščagoljim mozgiće, omiljeni aktuelni slučajevi preispitivanja postojećeg stanja radi unapređenja.

Najpre, pernica koncept kod mene se nije primila na duge staze pa set rasejanih olovaka uvek jurim po svom Susan Bijl cegeru. Hemijska za dolaske, jedan flom za predavanje radova na vreme, drugi za predavanje posle roka, brush marker za objašnjavanje kaligrafskih poteza, olovka. I beskrajno bunarenje. Yeonju Yang i Claudio Ripol aka Yang:Ripol mućnuli su glavom i napravili ovo:






Onda, klap-klap od mene za Rinser Brush, ovu genijalnu inveciju by Scott Amron. Zbogom patnjama sa glupim plitkim česmama u kupatilu. Ovaj dobitnik RedDot nagrade još je u prototip fazi, a uskoro će ovaj novi nivo životnog sinhroniciteta biti vaš za samo 22 dolara. Yeah!







I za kraj, još jedno, malo drugačije pretumbavanje naših ustaljenosti. Ovih je dana fokus na sajtiću na kome je litvanska ekipica NewIsNew predstavila svoj koncept redizajna Wikipedije. Naravno, ovo je Wikiju tako silno potrebno. Ovo bi bio skok u trenutak sadašnji i kako bi glorious dan kada bi mi bon jour rekla ovakva Wikipedia:




Onaj groooozni globus-slagalicu preispitali su i zaključili da Wikipediju treba da predstavlja jedno lepo kurentno italik w koje ce se u sistem granati na način koji nam je vizuelno poznat iz nauke. Ovako:


ili


Strana bi izgledala ovako, da ne komentarišem slučajni sadržaj...






I još jedna, nešto starija i dizajnerskom oku jos prijemčivija ideja redizajna Wikipedije, koncept koji je na studijama na Parsonsu razvio Maximilian Mikorey, mulja mi je po glavi već jako dugo...









Uh, ala sam nešto prodisala od ovoga...


4 коментара:

  1. da, da, još!! baš mi je to trebalo. dopodnevni class u letnoj školi:) mozag mi se previše opustio od vrućim (klima nam crkla, nema ništa do ponedeljka), ne ide mi se na plažu, spisak what to do je nekako predugačak i evo on line prof. nas drma:) mozag mi proradio idem, da nešto osmišljavam:D
    skidam krunu ispred olovke&elastike (baš za mene, koja ne volim raznorazne etuije ili hrpu taškica v taški).

    ОдговориИзбриши
  2. Risner Brush je fantastična! Odmah sam se setila drugarice koja ne samo da ima plitku česmu već je napravila grešku i uzela čemu koja je suviše kratka za njen lavabo pa mlaz vode jedva prelazi preko ivice lavaboa.
    Glasam za NewIsNew redizajn Wikipedije. Deluje mi preglednije. Mikorey-ov malo podseća na novi izgled Windows-a, Windows 8.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. znam znam, za glupe slavine, sve mi je jasno... udaranja glavom, sudaranja, bauljanja... uzas. :)

      ne znam kakav je windows8 bas cu sad da potrazim. meni ovaj prvi malo lici na redizajnirani vimeo, to sam kasnije shvatila.

      Избриши

Related Posts with Thumbnails