1. 1. 2010.

Popcorn Time pt.2

Nova lista filmova za gledanje tokom dana zimskog odmora. Moja proslogodisnja lista jos uvek vazi, dakle, sada je izbor duplo veci.

1.
Charade

Odri i Keri Grant. Gdja Lampert je u ozbiljnoj nevolji. And her face... It's lovely! Kao i taj old Hollywood ostri smisao za humor.



2.
Singin' in the Rain

Razmisljala sam da prvi film, posto mora da bude neki Odri film, bude Funny Face, ali to ce eto biti prvi za sledecu godinu. Ovako, radi razlike u zanru, prvi je sarmantna drama/akcijica, pa je drugi presarmantni mjuzikl. Da li sam vec rekla da sam u mladjim razredima osnovne skole bila ludo zaljubljena u Dzina Kelija? Dakle, posto su klimatske transformacije da u Beogradu imamo jesenji kisni dan za novu godinu, evo klasika na temu kise. I ne, naravno da vam necu dati naslovnu numeru, nego onu opaku scenu iz kluba sa Cyd Charisse, sponzorusom u zelenom. Citav film je brilijant, Moses Supposes, Good Morning, pa ona scena u lebducem prostoru boje lavande...



3.
Moonstruck

Ukratko po imdb-u: A widowed Brooklyn book-keeper is torn between her fiancé and his brother. Cher i Nicholas Cage sa svojim inicejelnim ludilom i magnetskom bizarnoscu.



4.
The Linguini Incident

Fantasticno intrigantan naslov i ludo zabavan film iz '91. Ukratko, opet po imdb-u: Two disgruntled restaurant employees (David Bowie, Rosanna Arquette) decide to rob their employers.



5.
Labyrinth

Kad smo vec kod Dejvida Bouvija, film za decu iz '86. Htela sam da budem lepa kao Dzenifer Koneli. Za zensko celjade, u najmanju ruku neobican za gledati u neznom tinejdzerskom dobu.



6.
The Science of Sleep

Gondrijev cudnovati film. Gael Garsija Bernal i Sarlot Gejnsbur. Kako doci do ovoga?



7.
The Royal Tanenbaums

tj. bilo sta od Vesa Andersona. Rushmore ili The Darjeeling Limited, recimo. Kada sam ga tek nedavno otkrila, saznala sam da je drugar Sofije Kopole (njen sledeci film, Somewhere, iako je trudna, izlazi ove godine; njegov sledeci film, The Rosenthaler Suite, izlazi 2011), pa onda sve ide dalje. Saradjuje stalno sa neverovatnim Bilom Marejem, a posto pricamo o mom omiljenom novom filmskom humoru, tu je i parce ekipe isfabrikovanog zajednickog naziva Frat Pack, Ben Stiler i Oven Vilson. Plus, brat Luk Vilson.



8.
Whip it

Kad smo vec kod brata, treci Vilson brat, Endru, je u novom filmu Dru Barimor. Glumila i rezirala. Opasne cice na rolsuama, kickin' some bad ass.



9.
500 Days of Summer

Onda opet malo sanjalackog romantiziranja. Sveze, iz 2009, slatkica Zui Desanel se zove Summer i u nju se zaljubljuje onaj decak iz Treceg kamena od Sunca.



10.
Astroboy

I u kompletu od 10 preporuka mora da bude jedan crtac. Astroboy, revival japanskog crtanog serijala iz 60-ih, dok cekamo Bartonovu Alisu.



Eto, to vam je to. Pick your weapon - kokice, zito, kesten pire, palacinke ili nesto peto, i - PLAY.

1 коментар:

  1. Анониман2.1.10. 18:36

    Lep i informativan post :)
    Od svega nabrojanog gledala sam samo "Lavirint"... jos u osnovnoj skoli :), pa sam sutra obukla svoj prsluk, da malo imitiram glavnu glumicu ..... :) Bilo je to lepo i opusteno doba, hvala na podsecanju :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails