19. 12. 2012.

NiokiBG




Novogodisnji poklon od Tipometra i Ministarstva kuture i informisanja Republike Srbije! NiokiBG Marijane Orsolic!


Dobijate tri tezine, Regular, Italic i Bold, i naravno, kao sto ste navikli, pored uobicajene latinice, tu je citava cirilica, poenta Tipometrove akcije Cirilice na poklon, cije je ovo sedmo izdanje.








Projekat koji je Marijana Orsolic zapocela na osnovnim studijama na FPU koje je zavrsila 2011, nastavila je da razvija na radionicama TipoBerba i TypeClinic. Za final tuning zasluzna je saradnja sa profesorkom Oliverom Stojadinovic. I evo, pred nama je NiokiBG familijica koju prati kratak i sadrzajan tekst koji ce vam je upisati cas posla:

Nioki BG je familija linearnih sanserifnih tipografskih pisama namenjena upotrebi u krupnijem slogu. Karakteristike ovih pisama su blago izvijeni potezi i istureni slovni završetci. Svedeni oblici slova odgovaraju zahtevima savremenog grafičkog dizajna, pa će odlično izgledati na plakatima ili ambalaži, dok ih njihov razigran karakter čini pogodnim za krupniji slog u izdanjima kao što su dečije knjige.


















Posle pregleda svih slova, evo i prezentacija koje ce vam pokazati kako NiokiBG dise u kratkom slogu:














Ukoliko spremate cestitke, pozivnice, etiketice za svoje proizvode ili vam nedostaje dobar prijateljski nastrojen sanserif za neki vas samizdat, online magazin ili blog, evo dodatka vasoj kolekciji koji ce odmah upasti medju najkorisnije fontove. Preglednost i dekorativnost ujedno.

Za dizajnere koji ce NiokiBG u komercijalne svrhe raubovati beskrajno mnogo i bez ikakvih ogranicenja, ovo ce biti dodatak na pravo malo blago koje Tipometar daruje vec 7 godina zaredom.

5 коментара:

Related Posts with Thumbnails