21. 8. 2012.

la mela e la farfalla

Cini mi se da je ovo (ako ne racunamo onu biblijsku) posle Apple-a druga najpoznatija jabuka na planeti. La Mela koju je Enzo Mari napravio jos 1963. i dalje je omiljeni print koji dominira svakim enterijerom u koji udje.





Manje ljudi zna za to sta se u Mari svetu desi kada se sretnu jabuka i leptir. La mela e la farfalla.



+


=



Knjiga koju je Enzo Mari ilustrovao na prvi ikada tekst koji je napisala njegova tadasnja supruga, Iela. Pravo malo blago. A kada necemu takvom tesko ili nikako ne mozete da udjete u trag na netu, ono kao da postaje jos vrednije. Najvise informacija i slika pronasla sam na Animalariumu.





O knjigici cete moci malo da proceprkate, ali cete svakako na sve strane moci da saznate o ovom legendarnom dizajneru koji je ovde bio ilustrator za decu. Moja omiljena tri komada, koje je dizajnirao Enzo Mari su ovaj kalendar...



slagalica...




i, apsolutni favorit, espresso masina koju je dizajnirao zajedno sa jos jednim italijanskim dizajn velikanom, Brunom Munarijem. Totalni OMG.




2 коментара:

  1. apsolutno se slažem sa apple ideo, pogotovo ako ona dolazi u tandemu ovakovg bohemian lofta ... kofi mašinku ču prepustiti trečem životu aka Dasy Buchanan...u ovom trenu ne mogu da je umestim u ni jedan koncept mog života (osmi onog sanjskog) ali kalendar posvajam odmah. Več sam našla mesto.
    Ah, jabuka neodoljiva i tako down to earth.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. prepusti je meni, a ja cu je rabiti svim srcem! i really really really love it! museum piece!

      da, jabuka uzemljuje iako je ovako velika crvena i bucna.

      Избриши

Related Posts with Thumbnails