25. 1. 2012.

VPL Lingerie



Ovu modnu marku 2003. je pokrenula Victoria Bartlett, svetski renomirana stilistkinja, sa prebivalištem u centru sveta, Njujorku. Njen VPL je upravo jedna od nijansi Njujorka, jedna od onih koje prepoznaju moji senzori. Danas, VPL Lingerie.


pic via Refinery29


Prica o VPL lingerie nije overexposing ličnih underwear preferenci i zato danas tako brbljivo blebećem. VPL lingerie je pre nekakva trening uniforma. Komadi odeće i pododeće za ples. Da. Plesna sala mi je najsnažnija asocijacija kada lutam kroz tu radnju. I upravo Viktorija Bartlet kaže da je opsednuta plesom.


pic via Refinery29


U tom, jako zanimljivom intervjuu, jos kaže, objašnjavajući mnogo bolje nego sto bi iko drugi mogao:

Well, I have a deep fascination with bodies. I love looking at anatomical studies and all those sorts of things, and that fascination with body and flesh plays a huge role in VPL. Contouring the body, or revealing flesh, or exposing the underpinnings that cover part of the body—the peeling away of layers, you know? That’s the dialogue that’s most important to me. And I think, for an artist, it’s an interesting topic. I mean, none of this work is about “clothes.” I wanted to visit the different ways people represent studying the body.




I dok se lingerie koji ovde vidite najčešće pominje u kontekstu underwear koji se nosi kao outerwear, a ja sa tim konceptom, cini mi se, nikada neću moci da se složim, za primarno u konceptu VPL-a ne mogu da prihvatim nešto tako površno. Viktorija je cruelty-free fashion. Nije vegan, ima svoju meru. Njena mera je slična mojoj. Smatra da je popovanje protiv krzna nedelotvorno. Ljudima morate dati dovoljno dobru alternativu. I ona to čini. Svaki komad iz VPL lingerie sektora za koji sam se uhvatila napravljen je od pamuka i trunke (5%) nečeg nepamučnog. Baš kako volim.





VPL je stacioniran u SOHO-u. Baš kao i Jonathan Adler, Design Within Reach, Vosges, Korres, Kartell, a od nedavno i Aesop i Stella McCartney. Sigurno sam nekog zaboravila. Taj je njujorški kraj - raj.

Ah da, ono što sam vam juče obećala. Zar jučerašnja pakovanja i današnji sadržaj nisu perfect match! Evo, iskonstruisala sam par baaaajnih kombinacija...



10 коментара:

  1. Uvek sam imala osecaj da je sportska elegancija oksimoron...do sada...sjajno!

    A lepo je i sto mi je ASOS dao mogucnost da dobijem delic ovoga:

    http://www.asos.com//Asos/Asos-Wide-Multi-Strap-Bralette/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1479320

    ОдговориИзбриши
  2. Jao Jano! Ovo je potpuno BOZANSTVENO!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Evo, zaljubila sam se! Nikad nisam bila pristaš sportske lingerie ali ovo nema veze sa sportom nego je tako subtilna in "telesna", da je kratko malo zavodljiva. Moja asocijacija je na film Konju ubijuja, zar ne ali sa pozitivnom notom. Zbilja sam očarana, jer mrzim sve one čipke, žice i napumpane grudnjake.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. jeste, takva divna vizija telesnosti, tako jednostavna, direktna, otvorena, a ni malo prosta. telu, s ljubavlju.

      Избриши
  4. Kakav par! :)
    Bas mi se svidja njena interpretacija spotskog vesa i mislim da je jasno uspela da prikaze svoju fascinaciju ljudskim telom i anatomijom. Ovo bih definitivno nosila.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, cim nam se ponudilo prepoznale smo kao sebi blisko. sada realne opcije po gradu prosto ne deluju dovoljno dobro, zar ne...

      Избриши
  5. Stvarno sam se identifikovala kao potrošač! Da je ovako dobar veš dostupan i ovde, preovladao bi mi u lingerie delu ormana. Konkretno i odgovorno, molim lepo, bez neke pompe! Love it!

    ОдговориИзбриши
  6. diiiivno! sad mi treba i sve ovo :(

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails