11. 1. 2012.

Peanuts


Uhuh.
Kako da sazmem ovo u post pristojnog obima...




Ovo je Charles Monroe Sparky Schultz, tvorac Peanuts stripa koji je crtao svoje junake bez prestanka 50 godina, od 1950, do svoje smrti, 2000. Uzeo je jedan odmor tokom tih 50 godina. Dakle, seriously hard work. To jest, obsessions make my life worse and my work better.






Menjao se Charles Schultz, menjao se i Charlie Brown. I Snoopy. Evo ga mali timeline.




 I sad, tu je ta sila kolekcija, zajedno se zovu Complete Peanuts. U njima je, u idealnom pakovanju, cela Peanuts istorija ili, poeticnije receno, sva Peanuts mudrost. Evo samo nekih godisnjaka, kako su samo fino dizajnirani...










Obozavanje Peanuts famililje ne jenjava, njihovi reprinti i reprize su od onih koji ne razbesne nego ucine da se zadrzite na kanalu i rastopite kao puter na plotni. Za mene posebnu ulogu u Peanuts obozavanju ima film Snoopy, Come Home i evo ga celog, ako vam se nekad bude gledao, ovde je:





U Color Notes sam tu i tamo ubacivala neke Peanuts gifove, ali tumblr klinci proizvode toliko lepih da moram omiljene da saspem u ovaj post.











Slaveci 60+ godina legendarnog stripa, osvanuli su i razni novi trubjuti. Ovi su mi omiljeni. Plakat za koncert Nore Dzons...




i ilustracija Teacher Talks Funny. Znate kako zvuci uciteljica u crtacu? ;D




Ne bih vise davila.
Peanuts su uvek delovali tako easy-peasy-lemon-squeezy.
Davljenje im ne pristaje.


Eternal Love for Peanuts,
Jana


9 коментара:

Related Posts with Thumbnails