16. 1. 2012.

Palmizana



Palmižana je mesto na ostrvu Sveti Klement, nedaleko od Hvara. Pre nekih nedelju dana, prvi put gledajući emisiju Vrtlarica na HRT-u, uplovila sam u ovaj neopisivi setting.




Porodica Meneghello već više od sto godina tamo uzgaja svoj mali raj. Ono što je 1906. započeo profesor Eugen Meneghello sada nastavljaju da grade, čuvaju i unapređuju njegov sin i snaja, Toto i Dagmar, njihovo troje dece i unuk.




Postojeće, zatečene vrste, adaptirane na lošu ili bolje reći zahtevnu zemlju i surove uslove sa malo vode, oni su tokom vremena sve više kombinovali sa uvoznim tropikalijama, pa sada njihova bašta predstavlja pravo malo botaničko blago u kom mogu da uživaju i njihovi gosti. 




Među opuncijama, palmama, raznim kaktusima i sukulentima nalaze se bungalovi, vile i kuće. Birajte svoju, leto samo što nije.




Sve fotke su still frejmovi iz emisije Vrtlarica koju možete pogledati OVDE. Priča o dreamy Palmižani kreće tik pred sedmi minut.


6 коментара:

  1. secret garden:)
    ...i zalubljeno pogledam u moju palmu koja je stigla več do mog prozora....

    ОдговориИзбриши
  2. rajski vrt! uh bas mi nedostaje zelenilo.

    ОдговориИзбриши
  3. Raj! Potpun dozivljaj uz muzicku numeru sa vrha strane ( pa jos na portugalskom ). Ipak sam ja letnje dete, nije ovaj sneg i hladnoca za mene. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ma i ja sam letnje dete ali sam leti nekako uvek fizicki najgore. ova kombinacija leto na blogu i zima u stvarnosti zapravo mi sada bas prija! ;)

      Избриши

Related Posts with Thumbnails