18. 1. 2012.

Home Cook Guys

Očekivana evolucija u blog svetu dovela je do mog aktuelnog interesovanja. U tom blog svetu, prve su bile fashion devojke, pa fashion momci, onda kitchen devojke i - aktuelno sveži i nedovoljno otkriveni - KITCHEN MOMCI.

Danas izdvajam trojicu koje pratim već neko vreme pa su vredni pomena jer cenim da ubuduće mogu da budu samo bolji. Izabrala sam ih po različitim pristupima i specifičnostima koje se kod njih čak i jasnije očitavaju nego kod njihovih ženskih pandana. Kao da im je, u tom njihovom muškom mozgu, mnogo jasnije isprofilisan pravac kojim će kormilariti. Zajednički im je taj homy pristup hrani. Oni ne romantiziraju i ne lebde, na zemlji su sa obe noge, a i hrana im je jednako uzemljena i moćna.




Prvo, najmekša verzija tog muškog pristupa, super dečak Donal Skehan, home cook, photographer, food writer. Mladi Irac koji je objavio dva kuvara. I njegov blog je najkomercijalniji, najozbiljniji, najdinamičniji, najšareniji od ova tri. Ne mogu ni da procenim da li ga on sam servisira ili iza njega stoji čitava mašinerija. Kako god, uživam u toj njegovoj good mood food. Rekla bih, muška verzija La Tartine Gourmande, sve živo i zasićeno bojama, sa jarkim dnevnim svetlom, puno života i veselja.






Drugi momak u kujni je Tim Robison, fotograf i grafički dizajner, trenutno stacioniran u Južnoj Karolini. Što se stila tiče, čini mi se da bi njegov ženski pandan bila najpre Nikole Herriott. Evo par scena sa njegovog bloga, that's just it:






I treći, camping kind of guy, Rohan Anderson of Whole Larder Love. Australijski fotograf. Potpis njegovog bloga je GROW+GATHER+HUNT+COOK. I to je upravo segment food blogovanja koji ženske teško mogu da pruže. Što se izraza tiče, mene najviše potseća na čarobnu Coco i njen Roost.




Eto. All eyes on home cook guys, na naše kuhinjske šmekere. Ako, kao ja, imate jednog, blago vama i uživajte, ako ga još uvek nemate, good luck hunting! ;)


ALL PICS IN THIS POST ARE THE OWNERSHIP OF THE AUTHORS MENTIONED IN THE TEXT AND TAKEN FROM THEIR BLOGS DONAL SKEHAN, THAT'S JUST IT & WHOLE LARDER LOVE.

18 коментара:

  1. Odlični su sva trojica.:)Imam i ja jednog,na sreću spretnijeg od mene:)

    ОдговориИзбриши
  2. @Isidora
    opa opa isidora se zacopala ;)

    @Anna
    jupi jupi! ;]

    @sugarhoneybaby
    eto vidis, uzivancija :}

    ОдговориИзбриши
  3. ništa slađe nego momak u kuhinji...ja nemam više (legitimnog) ali se snalazim ...;)

    šatorčič na đipu me očarao:D

    ОдговориИзбриши
  4. La Tartine Gourmande volim, pratim i gutam ocima, ali mi ovaj njen muski pandan nije legao.
    Doduse druga dvojica su u potpunosti nadoknadila <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. eto, a vidis mom home cook guy-u bas prvi najbolje zvuci. muska vs. zenska pecepcija, i guess. ;)

      Избриши
    2. ali ja sam ovome prisla potpuno povrsno, zenski :P, samo sam gledala fotke. my god, mozda mu je kulinarska strana bloga sjajna. dajem mu jos jednu sansu ;)

      Избриши
  5. thanks. ( would you correct my last name. its ROBISON not ROBINSON. thanks)

    ОдговориИзбриши
  6. Thanks! (and thanks for including me!)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hey, of course! i love your work and look forward to enjoying your future kitchen photo stories!

      Избриши
  7. nista od ovoga ne znam, nista. sjajni su. <3

    ОдговориИзбриши
  8. Ej i ja sam se pitala za ovog prvog momka, da li sam sve to radi ili ima ekipu iza sebe, posto nikad pre nisam cula za njega, i najednom naidjem na njegov, to je vise sajt, nego blog, i sve mi nesto izgleda kao da ga on ni ne vodi, posto su samo fotke i recepti ispisani, ovako nikakvih njegovih utisaka nema, kratko je i sturo. Ali su mu recepti super, a i fotografije. I kad pre izdade toliko kuvara! :) Najpre sam mislila da je on neki fazon Jamie Olivera samo za 16-godinjake, ali sad vidim da ga mnogi prate!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, da, to je ozbiljan biznis. a mi nemamo pojma da postoji! cudno.

      Избриши

Related Posts with Thumbnails