6. 3. 2009.

Elixir


CESTO SE SETIM kako smo se u Njujorku hranili na ulici kao i svi njujorcani. Na svakom uglu dobra hrana po dobrim cenama, sve kuhinje sveta i svi njihovi miksevi, svaka klupa je legitimno mesto za posten obrok.

Nicanje brojnih juice barova po gradu Beogradu pomalo podseca na taj osecaj. I tek sad kad se pojavila konkurencija imamo prilike da budemo razmazeni, biramo omiljeno mesto i omiljeni sveze cedjeni sok. Deluje mnogo lakse nego sto zaista jeste - pribavljas gomilu vocki i povrcki, bucnes ih u juicer i voila! Medjutim, iako su kombinacije beskrajne, nije svaka dobra.

Elixir VITAMIN BAR pravi najbolje cedjene sokove u gradu. SKIN TONIC, moj aktuelni favorit, je cudesne mlecne zelene boje i bez trunke mleka ima divnu smoothie teksturu koju mu daje fin zreli avokado. Smoothies, mozete dobiti i sa sojinim mlekom. Na meniju je i tapas, ali za sad izgleda kao da su samo u planu ili ja nesto nisam imala srece...? Vabe me oni ciji je sastav CRNI HLEB, PASTICADA, KOMORAC. Divno bi isli uz dnevnu corbu, juce je to bio chunky potaz od graska.

Mimo hrane, enterijer je daleko od utegnutog. Posle speakeasy sanka oblozenog plocicama, ovaj deluje daleko traljavije u izvedbi... I opet se potvrdjuje moc osvetljenja u finalnom utisku enterijera. Generalno nedostaje da se sve stilski upegla, mesto nije vizuelno promisljeno do kraja, upravo kao i Kantina u Cika Ljubinoj. Deo za sedenje je najproblematicniji, nekako tanak i sklepan, gajbice u izlogu su slatke i na mestu, ali samo da su premalane u belo. Rucno, cetkom, nista vise od toga. Pa poneki promoi na sanku kod kase, preporuke, benefiti... Pa neki loyalty program, mnogo volimo kartice sa pecaticima. Pa uniforme, neki merchandizing, platnena torba... Ajde ajde dosta besplatnih saveta.

Na kraju, sa forme da se vratimo na sadrzinu, ELIXIR SOKOVI SU NAJBOLJI U GRADU! Drzim im fige da se ne pokvare i da nas obraduju s vremena na vreme nekim novim mixom.

2 коментара:

  1. nisam bila u elixiru, malo je dalje od mog habitata, ali ako preporucujes vredi chekirati.

    moja pasija su pekare,ali one koje prave super slatko pecivo i crispy hleb, a ne podrejani zu zu i gnjecave kifle.
    i volela bi kad bi neko uveo tradiciju nedeljnog brancha u beogradu. ovo je moj londonski izbor http://www.gailsbread.co.uk/, gail's na nothing hillu. oni su mesavina pekare, poslasticarnice, imaju odlicne kafe, a nedeljom imaju i supe i salate. iako su malo skuplji ja sam isla svake nedelje dok sam bila tamo. gomila mladih roditelja i dece u kolicima ili onih malkice starijih koja jurcaju okolo.

    e sad strucno pitanje.
    ovo je logotip pekare "hleb i kifle"
    http://www.flickr.com/photos/43903960@N00/2809574408/
    ja mislim da su oni to maznuli od Paula
    http://www.paul-uk.com/content/find-a-paul.php

    probala ja da pitam neku tetku koja radi tamo da li su oni licencni lanac ili domaca firma, ali nismo daleko stigle u tom razgovoru.

    ОдговориИзбриши
  2. da, beogradu nedostaju brunch places. i brunch kultura en generale. to je bas gradski divno. nas je prijateljica vodila na svoje omiljeno branc mesto u njujorku:
    http://www.flickr.com/photos/63274486@N00/1549997917/in/set-72157602376390133/
    http://www.flickr.com/photos/63274486@N00/1550874464/in/set-72157602376390133/

    a sto se maznjavanja ideja tice, meni je toliko bljak da ne mogu da se ne zestim pa mi je bolje da ne komentarisem. kazu mi da mi psovke uopste ne stoje ;) ali, da, ukratko, ima kod nas dizajnera koji misle da jedini putuju ili jedini imaju internet. neka to bude to. ja drzim citave propovedi o moralu u poslu mojim studentima pa kad oni dodju na red da prave nesto tako vidljivo, ako ukradu, nagrabusili su hehe

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails