22. 11. 2012.

Maccessories pt.9



Kroz moj telefon je prosla tusta i tma aplikacija i vecina toga je obrisana posle prve faze testiranja. Neke od njih se zadrze, a samo nekoliko od tih koje opstanu osmisljeno je bas za muskarce.

Ono sto te muske kao i sve ostale aplikacije cini dostojnim zauzimanja dragocenih megabajta je to sto su ozbiljno osmisljene, pazljivo dizanirane i sto im se sadrzaj stalno razvija i raste. A pritom su - besplatne. To su ove tri apps:






Krecemo od Champagne Protocoles, recnika umesnosti u sampanjskom svetu koji je priredio proizvodjac G.H.Mumm. Pored upoznavanja sa linijom proizvoda i mape sa lokacijama na kojima ih mozete pronaci, sam taj usko orjentisani bonton je ono na sta se fokusiramo.




Obecano nam je 100 lekcija, a do sad smo stigli do VIII poglavlja i lekcije No.74.








Sada, kada ste videli i procitali atmosferu, downloadujte besplatno Champagne Protocoles, a ukoliko nemate iPhone, uzivajte u desktop verziji ovog style guide-a. A kad smo kod vodica tog tipa, naaaravno da moramo da pomenemo gospodina Portera.




Mr.Porter app je jedna od mojih omiljenih. Dozivljavam je kao zbirku kratkih prica, obozavam da je cefim i stedim je da bi mi dugo trajala. A tu ima svasta za otkrivanje.




Pored pregledanja noviteta i zgodnog pretrazivanja po dizajnerima, vidite da mozete da procinjate kroz odecu, cipele i modne dodatke odmah sa naslovne strane. Ipak, moj omiljeni segment je Style Help.




Cetiri segmenta na uvodne strane ovog dela aplikacije, svaki sjajan na svoj nacin, a zajedno cine pravo malo blago koje svuda putuje sa mnom.




Essentials govore o kljucnim odevnim komadima, kao sto vidite, prvi medju jednakima su jakne od tvoda i somota. Stylepedia prati alfabet i vodim vas kroz kljucne termine, nazive krojeva, velikih modnih kuca, imena materijala i sl.




Onda, Style Icons. Velike baje iz razlicitih era i profesija. Njih 30-ak, lista raste.




I jos, Videos. Da aplikacija dodatno ozivi u vasim rukama. Divota.




Opet, pored ove bajne free aplikacije, sve ovo vam je dostupno i u desktop verziji.


Sa Mr.Porterom nismo zavrsili. Napravili su i Suit Yourself aplikaciju koja ce vam pomoci da se obucete. U dve jednostavne slike doceka vas pitanje: da li je vas zivotni stil "utegnutiji" ili opusteniji? Uptown ili Downtown?





I onda, gradite svoju kombinaciju...




Smislili su jos jedan nacin da vam pomognu:




Ili, obucite se za priliku:




I jos, tu nije kraj Mr.Porterovim pothvatima. Sasvim nova aplikacija THE TUX je napravljena posebno za iPad i prilicno je gabaritna. Preko 1,5 GB. Evo cega sve tu ima...






Uglavnom, kroz sabrane primere ultimativnog stila, pred nama je tuxedno etiquette. I tako napravismo loop. Danas smo pricali o pravilima ponasanja. Etiquette is the word.


Preuzmite:


..................................................................

klik na slike za ostale GUYS' WEEK postove:








Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails