7. 9. 2012.

Palomino Blackwing 602

Skidam se sa snobbinga vec neko vreme sto od srca preporucujem i vama koji prepoznajete trunke ili galone istoga u sebi. Uspeju da me zavaraju te neke stvarcice koje su sire prihvacene kao kvalitetne. Zaista mislim da nije preskupo kupiti Moleskine ili set od dve Volant sveske za nekih 12 dolara. Problem je sto mi vecina olovaka uz Moleskine deluje... neadekvatno, recimo to tako.





I onda saznam za Palomino Blackwing 602. THE Pencil. Kako uopste olovka dobije kultni status i kako dobije titulu najbolje ikada napravljene olovke?



Ove Eberhard Faber olovke napravljene od kedrovine i sa dodatkom voska u grafitu bile su posebno ugodne za koriscenje. Odatle i slogan: Half the pressure twice the speed.





Ipak ono sto ih cini zaista posebnim je vrh na kom je metalni drzac za gumicu koju mozete zameniti kada se potrosi.




Masina koja je pravila ovaj element u fabrici Eberhard Faber pokvarila se 1994. pa je cetiri godine kasnije, kada su zalihe istrosene, olovka Palomino Blackwing 602 prestala da se prodaje. Nesto o slavnoj istoriji pronaci cete i ovde.





Sada, zahvaljujuci zaljubljenicima, Palomino Blackwing 602, ponovo je dostupna. Dodatak je da su proizvodjaci, pored stare, crne gumice, napravili zamene u nekoliko razlicitih boja. Olovke se mogu kupiti u pakovanju od 12 komada za 20 dolara, a zamenske gumice u pakovanju od 10 komada za $2.95 za crne, bele i roze, ili $2.5 za narandzaste, zelene ili plave.





Meni se ovo cini kao jedan fini mali prihvatljivi snobbing. Imate li vi neke ovakve bubice za podeliti?



9 коментара:

  1. jaooo, kako su divne!! :) ovaj snobbing je potpuno opravdan!! ;))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. razum mi kaze: "ne slusaj kupoholicarku"
      a srce skakuce zbog odobravanja
      ;D

      Избриши
    2. Анониман7.9.12. 17:43

      nikad se necu "skinuti" sa moleskine-a + jos nekoliko novih preporucenih stvari ;p

      Избриши
    3. da, da, to je u granici dozvoljenog. ali ja znam i da preteram. na blogu, ne u stvarnom zivotu. ;]

      Избриши
  2. svake godine duuuboooko razmišljam pa mogla bi ove godine kupiti crveni Moleskine, pa ne kupim, pa onda dože sijajni imited ed. crveni ili crni, uhhh sijajno...ma neču, pa onda stigne mali princ, da, da...mah, volim moj fini crni mekani a uz njega mi najbolje ide Pilones Riba olovka, jer me nasmije! http://www.pylones.com/en/office/118-fish-pen-fish-pen.html

    ove olovke su prelepe, pogotovo perla plava a kod gumica, uvek ih imamam na sumnji, da prbrzo postanu tvrde i to me odvede u ludilo;), nešto fino napišeš, predomisliš se, i napraviš mrlju.
    ove su mekane, zar ne?!

    ОдговориИзбриши
  3. Da li se ove olovke mozda mogu kupiti i u srbiji?

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails