24. 6. 2009.

jamie at (my) home


STIGAO MI jamie at home, sve lowercase i sveze plavo. Takva je i knjiga - fina, ugodna, voluminozna a lagana, feels good to hold in your hands, sto bi rekli u The Plant-u, mestu gde su nastale sve ove drvorez ilustracije. A da, i jos jednom Clarendon u glavnoj ulozi!


photos: THE PLANT



Od knjige do knjige art direkcija se ozbiljno menja i uvek je aktuelna i korak dalje u odnosu na sve iz branse. Dzejmi je okupio pravu ekipu, nije to samo pitanje novca, treba imati nos za dobre saradnike. Dzejmijev mega saradnik je i Pearlfisher, koji je izmedju ostalog dizajnirao Nude kozmetiku i Innocent drinks. Za Dzejmija su iskonstruisali novi brend - Jme, donoseci kuhinju iz restorana u dom. Ili bolje reci, vracajuci je. Sve novo, upeglano i cisto sa uplivom rucnog rada. Takav je sada ceo njegov koncept. I knjiga je na toj liniji - prirucno zabavno super funky i izvodljivo bastovanstvo i isto takvo kuvanje. Uz ovu knjigu zilim da batalim sve i postanem domacica. Ok, sve osim foodstylinga, to tek krece (i vristim od srece zbog toga!!! soon, my friends, soon..!)

Anyway, evo kako to sve izgleda, neverovatno mi je da do sada nije stiglo na red ovde na blogicu...

images: PEARLFISHER




Ovo poslednje je specifican doprinos Marion Deuchars, check her out.

Za kraj samo najzacudnija pakovanja u ovoj liniji koja broji vise od 170 elemenata - cajevi. Cudno fine, ciste, monolitne, zaobljene cinije sa poklopcicem koje podsecaju na urne... or is it just me... Divne su, nekako vazne i dostojanstvene, podsecaju na japanske glazirane bento boxes, verovatno zato sto su u tim bazicnim bojama.



p.s. 1.7.2009. Pearfisher je dobio Zlatnog Lava na kanskom medjunarodnom advertajzing festivalu za dizajn pakovanja Jme. Sjajno, zasluzeno.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails