23. 11. 2011.

Logos I ♥: PARKETT




Magazin Parkett posle 27 godina stamenog postojanja sa konstatnim kvalitetom i uigranim timom uporno potvrdjuje svoj ikonicki status. 

Njegov logo deluje mi taaako poznato, kao da mi je mnogo puta brzinski bljeskao pred ocima. Tako bitan, a meni potpuno nepoznat, danas otkrivam neke od naslovnih strana i uzivam u njima.





Magazin koji postoji na relaciji Cirih - Njujork, izlazi tri puta godisnje i ta tri godisnja broja uvek zajedno cine celinu kada im se pogledaju rikne. { via }




Da se vratim na korice. Sasvim adekvatne za sadrzaj koji cuvaju, one su sjajna kombinacija umetnickog i primenjenog, zacudne a efektne, misticne i slojevite a privlacne. Pre svega graficki pismene, bilo to likovno ili primenjeno. Dobra osnova sa divnim rasponom varijacija koje se setaju u svim pravcima, zavisno od umetnika koji je tema sa naslovne strane. Vidite, na primer, ovog Aleksa Kaca. Njujorska intelektualna elita. Kao muski antipod Majri Kalman. Love them.





Neke bajne, elegans neutralne (gore, iz uvoda) ili sa snaznim zutim akcentima kao na ovih par naslovnica:












Pa onda neki raznoliki pristupi, svaki dramaticno drugaciji od prethodnog, svaki iznenadjenje za sebe:








Ono sto im je konstanta je taj caaarobni logo, unlike any other.




Slova ne samo da su ustalasana kao zastava, pa stavljena i u prostor, ne samo da su selektivno dekorisana eksplozivnim trepljicama, nego su povrh svega - izvezena. Precious.

U razlicitim kolor tretmanima, ova glava magazina uvek ima upadljivo, centralno mesto, konstantnu velicinu i trajni sarm. Tako to ide sa logoima pravljenim mimo vremena, bez obzira na trendove.




3 коментара:

Related Posts with Thumbnails