8. 9. 2009.

Moleskine Volant



MOLESKINE VOLANT je novija serija svescica iz legendarne italijanske fabrike.

Mekih korica, kupuju se u setovima od dva komada sa koricama u dva tona iste boje. Osim crne, tu u paketu dobijete - dve crne. Pored ovih na slici gore, najnoviji entry su crvene i nebeski plave.

Ako ste imali makar jedan MOLESKINE, verovatno ste kupili i sledeci. Sa tanjusnim listovima za pisanje, debljim za izdrzljivije radove, sa genijalnim dzepom na unutrasnjoj strani zadnje korice, jednim stosom perforiranih listova na kraju, u nekim verzijama sa mestom za upisivanje imena vlasnika i novca koji se nudi pronalazacu kao nagrada.

MOLESKINE nosi specificnu tezinu i dignitet koji daje pisanim beleskama i sada kada sve kucamo potrebno je da vam beleznica to daje. Ako se odlucite za rokovnik tvrdih korica treba vam ozbiljnost, trajnost i otpornost na habanje. Tanke male sveske su super zgodne za cus u torbu ili malo veci dzep mantila, one srednje perfektne za ideje. Fine, nenametljive, sa onim divnim tankim toplo belim papirom, mame na pisanje. Ugodne su i ciste, pravi italijanski klasik. Kao nekakav evropski Muji. Jednostavno i funkcionalno. Za mene su nekakav kontrolor kvaliteta. Ne trpe vrljave ispade, traze da svaka strana bude smisleno ispunjena.

Ove iz Volant serije, sa koricama u boji malo olabavljuju tu slatku presiju.
PHOTO colloco


Ah, da, uz ovako klot i stylish sveskice ide i neko razbijanje. Uz jednu ozbiljnu crnu sasvim solidno ide It's So Involved Being Me Organizer a uz ove roze Volant perfektno ce se ukombinovati Domestically Disabled Notepad. Oba iz serije Anne Taintor za Chronicle books. I naravno, jedna od solja iz iste serije. Moji favoriti: Camping, Dreamed, Opinion.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails