19. 5. 2010.

IKEA News

Mogu vam reci da IKEA krece ozbiljno da me zivcira.

Ono ranije, kada nisu imali agendu da pikiraju mlade porodice odolevala sam, ali ovo sad je postalo nepodnosljivo. Toliko su unapredili dizajn i pokrili toliko nijansi potreba i stilova da to postaje frustrirajuce. Dosli smo do toga da sad sve sto mogu i ne mogu da zamislim - oni imaju! Prokletnici!

Tako sad pored klasicnih swedishness proizvoda imaju i ove divne mutante koji su nova svedska klasika. Kombinovanje materijala, natural chic, jarko, kontrasno, crno-crveno-belo. Skoro japanski.




Drveno-plasticna stolica, sasvim nova, pa crvena drvena, kao neka stara umesno restaurirana i premalana, da kontrastira svim ostalim, razlicitim, za stolom. Onda, precistac vazduha, sladak kao neki Muji kucni ljubimac. Pa solarne stone lampe sa kolektorima na vr' glave i uzicom za ukljuciti... no comment.



Modularne sofe, ugurljivi chaise longue i njihove presvlake su za svakog entuzijastu multifunkcionalca a dream come true. Last but not least, modla za one njihove tradicionalne bodljikave patispanj kolace i noviji dodatak kuhinjskoj kolekciji - moka aparat. Pored cistog dizajna tela espreso dzezvice koje kao da se malo istopilo i "selo", svidja mi se distanca i ugao drske.



Kazem vam, gadjaju sve sto treba - hrabro, sveze, prirodno, savremeno, eklekticno, sustainable, tradicionalno sa preokretom, sirok kadar plus detalj. Prokletnici.

2 коментара:

Related Posts with Thumbnails