29. 6. 2012.

Manger




Blog Mimi Thorisson je jedna od mojih najnovijih stalnih kulinarskih online stanica. Posle silnih putasestvija, Mimi, polu Hongkonzanka, polu Parizanka, sa svojim muzem i decom stacionirala se u jednom francuskom selu, a do sada i vrapci na grani verovatno znaju koliko ja romantiziram selo, posebno francusko.




Najcesce je kod tih super utegnutih profi blogova jedna zenska figura u fokusu, pa je ljudi bez previse razmisljanja percipira i kao autora fotki iako je ocigledno ispred a ne iza kamere. Uvek potrazim photo credits i retko kad ih nadjem. Ko fotka Shini, Park&Cube? A Cherry Blossom Girl? I tako dalje, i tako dalje. Kao pravi odgovorni food novinar, Mimi nam je odmah rekla da je man behind the camera njen muz, fotograf i art direktor Oddur Thorisson.





Prenosim vam par najdrazih atmosfera, da vidite koliko znaju da budu raznolike u tonu i stilu a koherentne u smislu da sve vreme ostaju u tom nekom posebnom, specificnom Manger opsegu. One nisu nestvarne i preterane, nadzivotne i nedodirljive. Divna Mimi, njena porodica i hrana koju za njih pravi lepi su i realni. Da, mislim da je to kljuc, ona hranu ne pravi za slikanje nego za svoju porodicu.

















3 коментара:

  1. tako je lepa, da osim te činjenice zapažam jedino dekoraciju cvetno-sadne torte, koja je prelepa:)
    Hvala za linj (nisam poznavala).

    ОдговориИзбриши
  2. Jano, ovo je tako lepo i drugačije i osvežavajuće. Hvala ti kao i uvek što na pravi način bacaš svetlo na prave stvari. :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails