25. 7. 2011.

Let's Make Some Great Art



Marion Deuchars ima novu uvodnu stranu na svom sajtu. Ponosna je s razlogom, danas je izasla njena nova knjiga, Let's Make Some Great Art!




Meni najpoznatija po pakovanjima za Dzejmija Olivera o kojima sam i ovde pisala, ovo je naredni nivo razvitka njenog prepoznatljivog rukopisa. Kad kazem rukopisa, mislim i na ilustratorski stil, ali i na njena slova koja su bila zvezda Dzejmijevih pakovanja. Tom kreativnom i art direkcijom Pearlfisher su stvorili cudoviste koje se multiplikuje sirom sveta, mutira i raste, sada vec cini stil u dizajnu ambalaze.

Nego, da se mi vratimo na zvezdu dana, knjigu. Namenjena umetnicima bez obzira na starost, po ovoj knjizi se zvrlja, docrtavaju se i dovrsavaju remek dela po sopstvenim arshinima, uce se crtacki fazoni koji nikad ne zakazu.





I to nisu ona neka dosadna uputstva koja nas cine istima, ucek kako treba, kako da crtez bude lep, and all that boring s*&t. Ovo je prica o stvaranju, energicnom ispoljavanju kanalisanom kroz korisne, zanimljive zanatske fazone.





Seta nas kroz umetnicke pravce od pecina





do savremenog slikarstva





prica o zidovima, platnima, papirima ali i izlasku u prostor.





I ne samo to. Pored pisanih i crtanih dobijamo i animirana uputstva. Njen se vimeo puni filmicima koji prate lekcije iz knjige. Evo naizmenicno tri dvolista i njihovih pokretnih verzija, mogucih razvoja dogadjaja, zapravo mini promoa za knjigu. Kakva simpa ideja i sjajna realizacija! Potpis kaze:
Animation / Direction, Daniel Britt.



















2 коментара:

  1. ha, možemo ju naručiti na Amazonu a možemo zalmoliti moju Ne-sestru, da je naruči za knjižaru ;) I znaš, da nisam znala, da radi za Đejmija...malo se sramim...jer imam sve njegove edicije:((( Ali !!!! Sada znam i neču zaboraviti!

    ОдговориИзбриши
  2. lagano, naici ces na svasta o ljudima koji rade za dzejmija kad prekopas moje arhive ;]

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails