24. 11. 2010.

Globus Organics



Ponesena entuzijazmom zbog otvaranja restorana Medijapan, novog mesta za japanski gric (o cemu cu uskoro pisati), predstavljam vam japanoliki dizajn pakovanja za proizvode iz linije Globus Organics.



Cini mi se da je Globus svajcarska robna kuca. U potpisu im stoji - SAVOIR VIVRE (Origin: Fr, to know (how) to live). Ono sto je meni posebno zanimljivo je njihova linija organskih proizvoda iz kontrolisanog uzgoja.



A zanimljiva mi je narocito zbog dizajna. Snazan japanski uticaj se odrazava u graficki prociscenim etiketama sa snaznim kaligrafskim ilustracijama, po meri skrojenim za svaki proizvod iz ove siroke palete. Tu je i mali pecat koji evocira tradicionalne japanske crvene stambilje. Pa organic ispisano skladno kaligrafski, sa istim decijim tonom koji provejava i kroz velike japanolike ilustracije u shtrihu (cisto crno-belom, bez sivih tonova). Povrh svega, lepa decentna tipografija, kao cherry on top.

Da ne blebecem vise, pokusala sam da napravim selekciju i nisam uspela, pa ih, evo, svih na gomili, zahvaljujuci The Dieline.





Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails