8. 3. 2010.

Moon Delivers


Za pocetak nove radne nedelje, preporuka za kvalitetno uobrocenje.

Moon Sushi bar je restoran u onom pomalo bizarnom trznom centru kod Doma omladine i ima nekakav kao japanski meni. Now, od kad smo se vratili iz Tokija, meni se nesto ne da da jedem sushi ovde, ali Moon ima i nekakvnih raznih crossover jela koja fino greju tibu i deluju odrzivo ne zahtevajuci neke intergalakticke mastere da ih spravljaju i nedostizne nezaobilazne zacine.

Miso supa (170.-), bez dashi baze, sto se onda i ne racuna u pravu miso supu, ali ok, ima misoa, pa kao ajde. Fin je tofu, dobre velicine i korektnog ukusa, fino slajsovane shiitake, nesto pirincanih nudli i - njihov posebni touch - nesto kao neke grancice bambusa, zelene i taman skuvane, krckave ali ne zilave. Dolazi u stiroporskoj cinijici sa dobro dihtujucim poklopcem pa se nece prosuti niti ohladiti. Thumb up!


Na slici desno, NUDLE SA SKAMPIMA & AVOKADOM (790.-), kako stvari stoje i shiitakama i cherry paradajzicima. Ok, pecurke ostavite, paradajz leti. Stvarno ne pripada. Mislim, mogu da shvatim ideju sa malim kiselim twistom, ali ovde samo ubija putersti feel koji je krucijalna crta ove porcije. Kako bilo, stize u plasticnom letecem tanjiru kao recimo Garden salata iz Meka, s tim sto je postavljena alu folijom da zadrzi toplotu. Jes' da mi je homeopatkinja rekla da ne jedem nista sto je bilo umotano u aluminijum, ali ajde kao odmah preturim u svoju ciniju, ne grebem dodatno po foliji. Kada bi i tecinije bile stiroporske, kao one za corbu.

Ah, da, druga od tri corbe iz njihovom menija je LOSOS KREM SUPA (220.-), sa laganom bistrom corbicom zakremljenom neutralno pavlakom. U njoj se baskare komadici lososa i cvetici brokolija, malo ih je i taman po mojoj meri.

I uz nju THAI PIRINAC SA LOSOSOM I SPARGLAMA (750.-). U aktuelnoj porciji spargle su one bele ukisenjene iz teglice, nadam se da ce me u sezoni iznenaditi sa svezim stabljikama. Pristojna kolicina pristojnih komada lososa. Fino i kremasto bez nekog muljavog sosa, pitomo i rastresito, sa mirodjijom, not at all Japanese, ali sto se mene tice - nije mirodjija dzabe u svakoj corbi mirodjija. Obozavam.


Cene su previsoke ako ste on budget, ali jednom nedeljno ili makar once in a blue moon, kada posebno zasluzite ili vam je potrebna lekovita porcija, Moon moze biti vas izbor. Narocito ako vam legne neka od Filgudovih kombinacija pa dobijete komplet nesto jeftinije nego sto bi vas zbir standardnih porcija kostao. Navodno su porcije nesto manje.

Naravno, uvek preporucujem da se isporucena klopa iz prenosivih pakovanja izruci u nesto fino, a mi u studiju fala bogu imamo gomilu finih cinijica i tanjira pribavljenih za raznorazna slikanja hrane.

************************
33.44.569
Besplatna dostava ako narucujete klopu u vrednosti preko 800 dinara. Za svote ispod 800, dostava se naplacuje 100 dinara.

(obecanje je da cemo uskoro ovu klopu imati i u Cosy-ju, maticnom Moon-ovom restoranu, u Carice Milice, na 15 koraka od studija)

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails