25. 2. 2010.

Pizzazz!


Una Pizza Napoletana, closed.
pic via NYTimes


Kao sto sam otkrila tajnu behind simple pasta dish, tako sam konacno shvatila i pizza mistiku (Mystic Pizza, jedan od sestrinih i mojih teen favorita, prim. aut). Klik to play, That's Amore Dina Martina uz ovaj post ide kao pelat uz pizza dough, pa da krenemo iz Little Italy dalje po Menhetnu:



V rlo jednostavno i sve vrhunsko majstorski da bi bilo kako treba. Ne drljavo pica parce, nego vrhunski masterpiece ultimativnog znalca artisana. Osim Italije, ovo cudeso je super big u Njujorku i lako ce se desiti fajt oko toga gde se u NYC-ju moze naci najbolja pizza. Klik na sliku, pa na NYTimes novoj interactive pizza strani poslusajte po koju rec o nekim od aktuelnih mesta:



Ne htedoh da kradem spotlight domacem Campo de Fioriju, pa sada jedan sumarum koji se odnosi na aktuelne tendencije u njujorskom pizza svetu. Tamosnji kulinarski svet je opasan, feisty bas kao Bourdain. Profesionalno kuvanje, jasno vam je, nije romantika, to je lozenje, drajv, fajt, krv, suze i znoj.

I dok su do sada kriticari imali priliku da iz svojih ususkanih fotelja pisu brutalne kritike i tako oblikuju sudbinu prastarih, hit i novih mesta, pa i restoransku panoramu grada, sada kuvari uzvracaju paljbu. Danijela je pogodila centar kada mi je poslala link na tekst koji pise o social media ratu u kome su sada svi ravnopravni. Mimo neta, u opipljivom zivotu, kvalitet, sarm i opstanak restorana zavisi od inicijelne ideje, ekipe i trajnog lozenja koje onda privlaci ljude i cini da se vracaju u restoran.



Kad ne mogu da testiram, ne mogu ni da ocenjujem. Kad je Beograd u pitanju uvek cu vas poslatina tri mesta: u Campo de Fiori, Pomodoro, na Brodic, a preporucuju mi jos jedno pizza place koje cu da chekiram pre nego sto vam ga preporucim. Sto se Njujorka tice, uzivam u predivnim slikama i ozbiljnim osvrtima, sa ostrouminim prikazima i svim potrebnim podacima koje nam sa one strane oceana salje NYTimes. Volim kada mi lokalci prirede selekciju dobrih restorana i uprilice pratece lepe reci. Za lose restorane ne treba mi zli review, ono sto je lose ionako ce nestati. Dakle, u ovom postu kao i na mom blogu en generale - samo divote.


1 коментар:

  1. Ako volis dostavu preporucujem Il Palazzo, super im je Ortolana ili ova sa spanacem i gorgonzolom. Ne znam da li dostavljaju svuda po gradu, ali na Vracaru, Lekinom brdu, donose.

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails