31. 7. 2012.

Miso Miss July

Nemam vam mnogo za reci.
Bio je ovo duuuuuuuug mesec.
To opet vidim tek kad premotam.
God bless MisoMiss.



29. 7. 2012.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

4. rodjendan bloga!

kisses svima!



beautiful gif by Ana Mouyis



28. 7. 2012.

Tale Co.

Kakav delikatan portfolio ima korejski studio Tale Co.

Po njihovoj sake soljici ih mozda znate. Od pune soljice i punog meseca otpijanjem se meseceva faza smanjuje jer je ova soljica oblikovana na jedinsvetn nacin. Njena tajnovitost se otkriva otpijanjem i ako ne znate da je pred vama Moon Glass, sigurno cete biti delighted.






27. 7. 2012.

Olympics Graphics

Danas je taj dan. Kada ugulujete "olympics 2012" dobicete odgovor: The Summer Olympics begins Friday, 27 July 2012, and ends Sunday, 12 August 2012

Ovi londonski visualsi nisu my cup of tea. Ne bih ih bas pljuvala kako su to cinili kada su ih prvi put obelodanili, ali mnogo su mi nekako... young. Nije mi ovaj vizuelni kȏd olicenje velicine, dostojanstvenosti, monumentalnosti Olimpijade. Vise su kao neki veliki muzicki festival ili nesto bez bitne tradicije. Suplje. Ali dopadljivo. Ali suplje.

Anyway...



25. 7. 2012.

Thermosensitivity

Prica o svetlu i senci je just right up our current black'n'white alley.

Bureau Rabensteiner je foto proces pretvorio u brilijante collateralse za becki lab koji se bavi izradom fotografija. Ovo nismo videli do sada. Crni lak u dodiru sa toplotom reaguje, posvetljuje do bele i tako stvarate jedinstvenu fotografiju. Ili termografiju? Otuda naslov. Thermosensitivity.


23. 7. 2012.

All You Need is Black pt.4

To sto radi Jon Contino paznje je vredno na vise nivo. Ja koristim ove crno-bele dane da bih vam ga pomenula kroz jedan od njegovih skorijih projekata, knjigu o La Marzocco, italijanskom proizvodjacu espreso masina koju je napravio zajedno sa Svenom Hoffmannom, fotografom/dizajnrom.



22. 7. 2012.

1914, Giverny




The footage was produced by Sacha Guitry for his project Ceux de Chez Nous, or “Those of Our Land.” It was shot in the summer of 1914, when Monet was 74 years old.






:D


&

21. 7. 2012.

Little Prince in Braille

Moze li vise crno-belo od ovoga danas? U (naizgled) potpuno crnom svetu bez cula vida knjige su (naizgled) potpuno bele.

Da li ste razmisljali kako izgledaju neke od vasih omiljenih knjiga kada su odstampane Brajevim pismom? Ultimativni i nas danasnji primer je Mali princ. Netom kruzi jedan cudesni dvolist, sa sve ilustracijom sesira tj. slona kog je progutala zmija:




Toliko toga zanimljivog, pa i zbunjujuceg! Zasto je crtez napravljen od tacaka? Za pismo je jasno, ali da li i ilustracija mora da bude reljef od tackica? Ne bi bila citka kao reljef od sistema linija? Ili je ovo stil, pitanje izbora, dizajn?

20. 7. 2012.

Woodcut

Bryan Nash Gill pravi otiske preseka drveca. Knjiga u kojoj su prikupljeni zove se jednostavno Woodcut i predstavlja nam je Princeton Architectural Press, kuca sa jednim od najzavidnijih kataloga na planeti.




Ako se prisetimo lekcija iz skole, kako bese, jedan prsten godisnje, pa se zato i zove god. Odmah vuce na brojanje...




18. 7. 2012.

Masao Yamamoto

Japanski fotograf poznat po fotografijama malih dimenzija. Licno, osecajno, tanano, setno, evocirajuce, senzualno, vanvremensko. Ovim recima u jednoj recenici lako bi se moglo dodati i pateticno ili sentimentalno, ali ne. Ovaj majstor besprekorno kormilari tom tananom ivicom.




Ovo je fotka koja me je dovela do Masao Yamamota (b. '57.):




16. 7. 2012.

The Little Black Jacket



Kako samo pametno kormilare tim Chanel-om. Kakve su te nove kolekcije,  scenografije... Cuvaju i podizu buzz, prave side project na koje se pada u nesvest. Jedan od takvih za mene je oda Maloj Crnoj Jakni. Her Majesty The Little Black Jacket.




14. 7. 2012.

At Home With Steve McQueen

Razgaceni letnji vikend. Doma sa Stivom Mekvinom, back in '63. Jednu od ovih fotki videli ste u starim Color Notes o momcima. Loooove the atmospere. So familiar.








13. 7. 2012.

All You Need is Black pt.3

Nova epizoda u All You Need is Black serijalu. Znam da mi verujete, ali imam potrebu i dalje da vas uveravam da je crna sve sto vam je potrebno za sjajan dizajn. To jest, ako dobro stoji kao crno-belo, radice i u bojama. Ali dobrom crno belom cesto boje nisu ni potrebne. 


Danas tri primera iz cafe/deli segmenta. Black&White worldwide.


1 •

David Thorr za Charlie's, Australija.





11. 7. 2012.

Maccessories pt.6

Jadne foto aplikacije i njihovi developeri. Pored Instagrama vraski je tesko izboriti se za paznju. Ako kao i ja volite da redukujete broj aplikacija u svakodnevnoj upotrebi, recite, sta je potrebno da foto app pridobije vasu naklonost slicnu onoj koju ima Instagram?

Za mene je to odgovor na ovo pitanje dala besplatna aplikacija Photoautomat. Kabina za slikanje sa 4 fotkice u nizu. Cetiri priseta daju fotke prakticno identicne prirodnom stanju, crno-belu i malo patiniranu verziju, sepia tonove i intenziviran kolorit. Uslika vas 4 puta i izbaci slajfnu sirine 480px. Najs.





9. 7. 2012.

MASTER: Lillian Bassman

Jos jedna majstorica za koju sam, kao i za Helen Frankenthaler, saznala kada je proglaseno da je vise nema.




13. februara ove godine NYTimes tekst je zapoceo ovako: Lillian Bassman, a magazine art director and fashion photographer who achieved renown in the 1940s and ’50s with high-contrast, dreamy portraits of sylphlike models, then re-emerged in the ’90s as a fine-art photographer after a cache of lost negatives resurfaced, died on Monday at her home in Manhattan. She was 94.




7. 7. 2012.

Burt Talks to the Bees

Za kozmetiku Burt's Bees mozda znate. Mislim da je sad vec ima i kod nas. U Sephori, ako nigde drugde. Uglavnom, danas vam ne pricam o proizvodima, sastavu, njihovoj poslovnoj etici i CO2 tragu.




Danas, edukativni filmic od 10 minuta u kome Burt, koga igra Isabella Rossellini, prica sa svojim pcelama koje igra - Isabella Rossellini. Just the right amount of quirk'n'kook.


6. 7. 2012.

Pleasures of paradox




Na ovako carobne kamene iluzije nisam naisla od kad sam saznala za mladog italijanskog skulptora Fabiana Vallea. Danas vam predstavljam kamene skulpturice koje stizu iz Japana. Pravi ih Hirotoshi Itoh koji ova svoja dela potpisuje sa Pleasures of paradox.









Ako vam je vec ovo bilo dovoljno zacudno, wait for it. Secenje, topljenje i ostale neocekivane nadrealnosti tek slede.

5. 7. 2012.

Totokaelo Art Object



Sasvim svez Seattle store. Totokaelo Art Object radnja krenula je sa radom u junu, i prepuna je neobicnih i neobicno smirujucih komada. Samo par najdrzaih, ili, najocaravajucijih. Mesmerizing. 


4. 7. 2012.

CD HC FW 12/13

Zacudila sam se kada sam shvatila da razumem ovu sifru. CD HC FW 12/13 = Christian Dior Haute Cuture Fall/Winter 2012/13. Fashion fascinating. Trijumfalni Dior debi Rafa Simonsa. Ja sam properly ocarana. Kakav set logicnosti! Divna evolucija onoga sto smo videli u oprostajnoj kolekciji za Jil Sander. Both clothes construction AND decor wise.

Guardian prenosi reci Lanvinovog Albera Elbaza: Absolutely poetic. It was perfection. Today was a beautiful marriage between a designer and a house. I, kao na pravom haute couture vencanju cvetne tapete su bile od pravog a ne odstampanog cveca.




3. 7. 2012.

Chef's Special

Vruce je. Primetili ste i vi, jel? Auuuh.




Volela bih da mi je danasnji maksimum napora cunjanje kroz tri broja casopisa Chef's Special koje sam pronasla u pdf formatu zahvaljujuci The Design Files. Tamo je i intervju sa James Brownom iz studija Mash, ljudi koji su Chef's Special dizajnirali.




1. 7. 2012.

Antidote


Posle prvog klipa koji je direktan povod za ovaj naslov, jos jedan protivotrov.
Related Posts with Thumbnails