27. 9. 2011.

Geometry of Pasta



Geometry of Pasta je svojevrsna enciklopedija i knjiga recepata koju su udruzenim snagama iznedrili chef londonskog restorana Bocca di Lupo Jacob Kenedy i Caz Hildebrand, jedan od tri master mozga studija here.


fotka sa imprint-a, procitajte tamo i intervju sa njima dvoma


Da je zamislite u rukama, knjiga je otprilike A5 formata (mala sveska)...


 

... i ima dust jacket. kako se to kod nas zove... znate, ona zastitna korica od papira?


Uglavnom, kada razmotate dust jacket dobijate pregled obradjenih oblika testenine, u prirodnoj velicini. Bocni pogled i presek, sve crtala Lisa Vandy. Ista tabela i online, svaki oblik vodi na opis testenine. Jednako minuciozno i cisto izveden sajt, bravo here design.



Forzac - san. Presek neke paste nalih spagetima slozen u grid.


Pa onda povez. Cak je i platno koje uvezuje knjizni blok crno-belo.


A onda ta crno bela graficko matematicka kombinatorika dovedena do krajnjih granica. Pasta piktogrami.





A evo i jednog mrdajuceg how to:



Kupite ovu dizajnersko kulinarsku divotu na Amazonu za pisljivih $16.42 a prepredenjaci su napravili i pripadajucu kuhinjsku krpu.




I jos, nije li divno kako izraz potseca na naslovnu stranu Stile Industria magazina broj 33 iz '61! Italija, pasta, dizajn, to je to.




Nista, zasucite rukave i zaradite posteno svoje ugljene hidrate. Ulovljena riba, odgajeni paradajz pa i pasta napravljena from scratch imaju milijadu puta bolji ukus! Evo pasta predloga - cappelletti sa rikotom i pinjolimmmma.




-------------------------- --------------------------

OSTALI FOOD WEEK POSTOVI:

 



roost











-------------------------- --------------------------

2 коментара:

  1. Pasta i grafika, neobičajna kombinacija i sakrosanta istina, nija svaka pašta za bilokoji sos...u stvari, zakonitosti fine paste su utvrđeni več davno in nema tu puno eksperimentiranja i filozofiranja.
    Teško, teško, ma u stvari, ne bi kupila takvu crno-belu-grafičku kuharicu ...ok, da sam arhitektica iz Antwerpna, onda bi...ali ideja ofunkcionalnom obliku je perfektna!

    ОдговориИзбриши
  2. teorija u praksi,
    poseban je ovo poduhvat.

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails