31. 10. 2010.

Sweet Beanies



Ne znam kako vama, meni je vec dovoljno hladno, mestimicno cak i za kapu. Letnje dete, mora da je to.

U FredFlare-u su uveliko spremni. Tamo, izmedju ostalog, imaju i ove kape. Beanies. To je jedna od onih stvari koju je svako mogao da smisli. Ali nije. Napravili su ih pametnjakovici iz kuce Neff.

Evo kako stoji ova Sorbet Swirl kapa, with cherry on top. A obod - kao kornet! Da je napravljena od ciste vune i to od one neke fluffy, umereno cupave, bila bi meka i nestvarna.



Tu je i drugi model. Cupcake Beanie. Ova kapa dolazi u tri klasicna ukusa i slatka je, preslatka. Opet, with cherry on top.





30. 10. 2010.

P&J Beauté Wallpapers



Upravo konstatujem da ne mogu da verujem da vam u FREE sektoru nisam do sada skrenula paznju na najdivnije desktop tapete.

Paul&Joe svake nove sezone putem mikro sajta posvecenom njihovoj liniji sminke (u najdivnijim papirnim pakovanjima i Made in Japan) poklone nam nekoliko besplatnih slika koje su proizasle iz paterna preuzetih iz aktuelnih kolekcija.

Ona koja je po mom ukusu udarna za aktuelnu sezonu je ova sa labudovima koji klize po koralnom jezeru. Kao u Fantaziji. Plus, psssssst, ja sam ih adaptirala za svoja energy saving raspolozenja pa vam evo ove jedne velicine u ugasenoj tamnijoj verziji, nesto zavrnute u senfastu slachicu i jos desaturisane, lepe, tamne u sivim tonovima.







Uzgred, sa svakom novom sezonom, prethodni set desktop wallpapera ce otici u nevidljivu istoriju pa vam od srca preporucujem da sa svakim novim fashion weekom i novom sezonom kolekcije za obuci bacite pogled i na Paul&Joe Beaute gde ce vas u download sektoru tiho docekati nove tapete. Pored mojih omiljenih labudova, sada je tamo i sareni buket - njihova udarna aktuelna sara, a evo nekih parcica iz prethodnih sezona - macke i tirkizni buket.

Besplatna divota. Beauté, to vam je to.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ah, da, uputstvo: klik na sliku, kad se otvori u punoj velicini desni klik na sliku, save picture as, sacuvate negde gde cete sliku naci, dupli klik na taj fajl, otvori se sa image viewerom, desni klik, set as wallpaper. Tako je ili jako slicno ovom opisu na PC-ju.

Za Mac users pocetak je isti. Kada sacuvate sliku negde gde cete je naci, desni klik na desktop, change background image, otvori vam se prozor, desno u listi change folder ili tako nesto (poslednja stavka na listi), pronadjete folder gde ste sliku sacuvali izaberete ga. Desno vam se izlistaju thumbnailovi slika koje se u folderu nalaze, kliknete na onu koju zelite i zatvorite prozor. That's it.


........................................................................................

Downtown from Behind



O pet ja o Njujorku. Ne mogu da odolim. Tamo si svoj i pripadas instantly, i za to zelis da se oduzis ucestvovanjem u unapredjivanju grada.

Projekat za koji sam upravo saznala zahvaljujuci CoolHunting-u zove se Downtown from Behind.

Imate Njujork - savrsenu scenografiju sa savrsenim osvetljenjem, predivne ljude in their prime, mnogo para, odece, ideja i individualnosti. Sa tim materijalom Sartorialist i njegova Garance su odavno postali totalni default, a gomiletine following elite-wannabe i hipster/off fashion bloggera preplavljuju gornje kupatilo i kaplju kod lustera pravo u dnevnu sobu. U takvom miljeu Downtown from Behind je pravo istinsko osvezenje.

Fotografkinja Bridget Fleming fotografise pojedince koji doprinose razvoju Njujorka ispod 14-e ulice. Fotografise ih na ulici, na bajsu, sa ledja.













Pored podsticanja osecaja pripadnosti i doprinosa, ideja je da ovim projektom podstakne i zelene koncepte. Ono sto je ocigledno je koriscenje bicikla kao prevoznog sredstva a behind the scenes postoji jos inicijativa. Tekst o projektu zakljucuje sa:

Design Will Save The World.

29. 10. 2010.

Ecruwork Top...



... je sve sto danas zelim.

Neke obicne majice pretvorene u heavenly tenderness uz pomoc svilenih konaca, promisljanja, paznje, vremena i umesnosti. THE BEAUTIFUL AND THE GOOD.





28. 10. 2010.

Your Own Triangular Universe



O kao Ocarana svemirom. Kontrolisano pasivno i na duge staze. Gledam fotke sa Hubble-a, gledam emisije na TV-u, ali dozirano, ne istrazujem previse da me ne uvuce do potpunog gubljenja.

Ovih dana, u radionici Après Ski nastale su ove oglice po mojoj meri. Sjajni i mat komadi, svetlucavi i mlecni, prave cudesno jednostavne celine. Deluju neopterecujuce jeftino i istovremeno starinski znacajno, ali ne bakino starinski nego pre... egipatko starinski!









U Big Cartel radnji ovog malog kreatora postoji jos cudesnih komada vrlo vrednih paznje. Tasne sa kuvaricama, jedna cudesna marama, ogrlice sa prelepim visuljcima...

via make it easy

.................................................

Harmony



Ova super fuzzy ilustracija Ani Castillo potsetila me je na Harmony, interaktivnu zezalicu iz arsenala slicnih izmisljotina by gos'n Doob.

Pored kaligrafskog slikanja one spanske pesme, ovo je moj drugi omiljeni online alat. Dok je Ani testirala harmony na svom, ilustratorskom terenu, ja sam neke od mogucih modova isprobala ispisujuci slova. Alfabet. I nastavila da se igram predugo. Ovo su prave kompjuterske igrice za mene.



27. 10. 2010.

Precious Knits



Kako jednostavno, classy, savremeno i sasvim dovoljno starinski. Ovi jastucici su me ocarali iako nisam candles&cushions persona.






iz Precious Knits etsy radnje a via unruly things


.........................................................................

Pouf de Bux



Tek kad sam se iselila iz svoje dvodecenijske novobeogradske baze i krenula da se selim sa svojom boljom polovinom, shvatila sam velicinu jednog neobicnog malog komada namestaja koji sam uzimala zdravo za gotovo i nikada nisam previse shvatala i cenila. TABURE!

BUX tabure (Chesterfield pouf) napravio je studio Dutch Summer i zvanicno je inspirisan tom nekom okruglastom zbunastom biljkom koja se na engleskom zove box tree, ali mene neodoljivo potseca na kaktus, narocito u zeleno-terakota kombinaciji. Oblik, proporcija, tapacirung - KAKTUS I TACKA!

Zapravo, kada pogledam koji su mi omiljeni...



... mozda jos vise lici na sladolede. Blue Moon, Espresso Gelato...



Matcha sladoled (jos bolji u tradicionalnoj i ujedno saaaaavrsenoj kombinaciji sa sladoledom od ljubicastog krompira) i finally - classic malina, god bless her.

I na kraju Bux de Luxe. I ovaj je izradjen u imitaciji koze, sto omogucava da bude zgodan i za outdoors. Dodatak je disretan button bling koji u potpunosti menja utisak. Obozavam ih sve, biram neki od sladoleda. Kakvo preslatko odmoriste za umorne noge...

26. 10. 2010.

Apple, Matt & Nat



Montrealska kuca Matt&Nat pravi torbe od veganske koze. Za Apple su napravili seriju cudesnih komada.

Konstruisane su kao po mojoj meri. Nekako grubo i muskobanjasto, a pritom meko i grlljivo (da, ovu rec sam izmislila specijalno za ovu priliku).



Torbe su unutra oblozene vestackim antilopom napravljenim u celosti od recikliranih plasticnih boca. Dzepovi, pregrade, sve potrebno i savrseno nevidljivo.



Nadam se da su vodili racuna o buducem zivotu vestackih materijala ako im je odgovorni pristup i eco fashion proklamacija u potpisu. Ne mogu bas da nadjem te podatke na njihovom sajtu i to me pomalo brine. Apart from that concern, ovo je upravo postalo omiljeno odelo za moj sledeci laptop. Tako je raw and sleek.



Crna - kao neki rock frak, petrolej plava me nesto potseca na Marka Dzejkobsa za Lui Viton, a siva na Chanel lak za nokte...



A potpis im je tako perfektno precizan, diskretan i fin. Pa rajsferslusi i ove metalne plocice za otvaranje... HEAVEN.



via Ecouterre

25. 10. 2010.

Four For Fair

Novi Sajam knjiga {sa super sloganom Pamet u glavu (copyright by Jordan Cvetanovic)}, 4 nova naslova priredjena u Fabrici knjiga. Bila sam bas hepi praveci ove korice...

fabrika knjiga jana orsolic lusi kabrol



fabrika knjiga jana orsolic bolonja



fabrika knjiga jana orsolic jednosmjerno



fabrika knjiga jana orsolic kolumbija

Related Posts with Thumbnails