30. 4. 2009.

Tokyo Daily: DAY 13

sutra se vracamo kuci. kupili smo maske kao pravi japanci. zlu ne trebalo.

dan je poceo kolacicem od crnog susama sa ginze od sinoc, pudingom u staklenoj teglici koji smo poneli sa druzenja kod kobayashi porodice i, naravno, macha milk. jos malo setanja, kupovine pokloncica, razgledanja, sta ne smemo da propustimo... rucak u nekom malom restorancicu sa francuskim palacinkama od heljde. najzad sam mogla sama da procitam jelovnik (hvala roditeljima sto su rekli da za fakultativni francuski od treceg do petog...). moje prve Crêpe Suzette. Love them. Light and zesty. Atipicni bajt za ovaj nas boravak. God i'll miss the food here...

I poslednje sto nismo smeli da propustimo bio je Tokyo Midtown, novi poslovno trzno bastensko zivotni kompleks. Mlad dve godine. Klupe za lezanje medju bambusovima pored vode i plavog svetla. Velika MUJI radnja. I za kraj setaliste/basta/park sa novom betonskom divotom koju je priredio Tadao Ando. I ako ne znate sta je pred vama jasno vam je da je nesto divno veliko i bitno.

I sada, pakujemo kofere.





Tokyo Daily: DAY 12

ginza. a bit of shopping. just a bit.

tokijska peta avenija puna je prelepih zgrada. fino elegantno zabavno mocno leprsavo. svetlucava kao tapacirana Tiffany zgrada, Armani sa divnim rozikastim laticama-kapljicama, Dior kao veliki parfem, robna kuca Matsuya, velika bela kao santa leda na elegantnom partiju. U Shiseido izlogu logo napravljen od raznobojnih karmina. Marvelous.










29. 4. 2009.

Tokyo Daily: DAY 11

prvi put nismo imali pojma sta cemo tog dana obilaziti. i bilo je ludo i prepuno kao nar. ili puno kao sipak, kako vec.

..............................................................................
prvo riblja pijaca. naravno da nismo dosli dovoljno rano da vidimo celu tu gungulu ali je i setanje po bocnim ulicicama bila vise nego dovoljno dobra ilustracija. Kupovina nozeva i lekcija iz ostrenja. i modla noz za isecanje cvetica sakure iz, recimo, kolutica sargarepe.





..............................................................................
ueno park. tokijski central park u kome je, sasvim slucajno, bio neki festival bozura. svaki cvet zasticen suncobranom, sa bose zvucnika ide diskretna muzika. narandzaste kapije - prolaz do divnog malog hrama. svuda po gradu ginko. na putu iz parka ka zlatnom gradu (kraj sa zlatarama only) igraonica kao u prici. buka, kliktanje, treptanje, bljestanje, kabine za kawaii slikanje u kojima ne mozete da ne ispadnete lepo. skenovi kad se vratimo u bgd.













.........................................................
shinjuku.
the future is bright.





..............................................................................
shinjuku - drugi svet. raznjici (oktopodi, shiitake, papricice, pilece mleveno sa homemade shiso... zenica golferka ima muza amerikanca) u omoide yokocho - retro alley. pa onda offroad - kichasti love hotels sa diskrecija zagarantovana digitalnim recepcijama bez recepcionara, hostovi u gej kvartu, uske ulicice sa mikro klubicima za po pet ljudi. tematski, kao neki blog kafei. svaki ima svoju temu - audrey, jazz, macke, rusija... a whole new world nastaje kad padne mrak. i back home - tamagawa.












..............................................................................
ageha. klub, negde tamo medju skladistima, pola sata voznje band wagonom. najveci klub u aziji. tip iz obezbedjenja nas je pozvao da djuskamo na glavnom podijumu. mali rasklimatani japanci nas pozdravljaju i imitiraju. uce fazone. mission accomplished. jutro je, vracamo se kuci.




28. 4. 2009.

Tokyo Daily: DAY 10

Sunny day walk i pomalo shoppinga. Videla uzivo radnju Paul Smith. Beskrajno duhovito. Jedna od omiljenih zgrada, H&M, izgleda kao da je od pirincanog papira a da je zadnji, crni deo zgrade spaljen. Visoka je i genijalna. Robna kuca Laforet ima svezu kampanju sa veliki plakatom na fasadi koji je kao test kod ocnog lekara a slogan je You have a god eye for fashion. Beli bajsevi, mustang, svi napirlitani. Pa Zelena zgrada, odrziva, pazljivo osmisljena i sagradjena da ne steti okolini. Novi Louis Vuitton izlog, Murakami bljesti na sve strane. Mudji plasticne baletanke sa rupicama i jos goodies na kraju dana. Novi album Out of Noise Ryuichi Sakamoto kupljen na petom spratu cd store-a na odeljku HEALING.








Related Posts with Thumbnails